Μέρκελ: Η Ελλάδα κάνει βήματα προόδου αλλά η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί

Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης , η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μίλησε στην Ομοσπονδιακή Βουλή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις χώρες εντός και εκτός Μνημονίου, βλέποντας με θετική ματιά και σχολιάζοντας την πορεία τους.

Ανάμεσα λεγόμενα της κας Μέρκελ

αναφέρθηκε και σε «μια σειρά βημάτων προόδου» σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ την ίδια στιγμή συνεχάρη Ιρλανδία και Ισπανία για τα σταθερά τους βήματα μακριά από το Μνημόνιο αλλά και μίλησε για θετικές εξελίξεις στην Πορτογαλία Αναφέρθηκε δε σε χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες, έπειτα από καιρό, πετυχαίνουν πρωτογενή πλεονάσματα.

«Η Κομισιόν για πρώτη φορά στη φθινοπωρινή της πρόγνωση βλέπει σημαντικές ενδείξεις μιας προσεχτικής έναρξης της οικονομικής ανάκαμψης και πιστεύω ότι, με όλα τα προβλήματα τα οποία ακόμη έχουμε, αυτές είναι καλές ειδήσεις. Και η εξωτερική οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης ως συνόλου έχει βελτιωθεί – βλέπουμε σε ορισμένες χώρες γα πρώτη φορά εδώ και καιρό πρωτογενή πλεονάσματα», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Μάλιστα κάνοντας αναφορά στις χώρες της Ευρωζώνης και την οικονομική κρίση που βιώνουν τόνισε πως η βελτίωση που καταγράφεται είναι σημαντική λέγοντας: «Η Ιρλανδία και η Ισπανία οι δρέπουν τώρα τους καρπούς των προσπαθειών τους και μπορούν να βγουν από τα προγράμματα βοήθειας. Αυτό δείχνει ότι σε αυτές τις χώρες έγιναν πολλά και δεν μπορώ παρά να τις συγχαρώ. Βλέπουμε και στην Πορτογαλία θετικές εξελίξεις και επίσης στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, την Ελλάδα και την Κύπρο, μια ολόκληρη σειρά βημάτων προόδου».

Κλείνοντας, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως, όμως είναι σε σωστό δρόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα