Μερακλίδικη τάρτα! Συνταγή για σφολιάτα με αβγό και παστουρμά από τον Τάσο Αντωνίου

Για το κρασάκι της Κυριακής, πριν το φαγητό, ο «κύριος» του mamapeinao.gr προτείνει σφολιάτα με αβγό και παστουρμά. Θα της αντισταθείς;

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτα4 φέτες παστουρμάς3 αβγά (το ένα αυγό ελαφρώς χτυπημένο)

Διαδικασία

Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα μακρόστενα μπαστουνάκια. Στη συνέχεια, τα κόβουμε στη μέση για να σχηματίσουμε 8 μπαστουνάκια. Κόβουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας σε 2 τετράγωνα κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στις τέσσερις γωνίες του κάθε κομματιού ακουμπάμε από πάνω από ένα μακρόστενο μπαστουνάκι σφολιάτας, καλύπτοντας

τις γωνίες. Αλείφουμε τις γωνίες με λίγο χτυπημένο αβγό και αφήνουμε τις σφολιάτες στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στα τετράγωνα φύλλα σφολιάτας τοποθετούμε τον παστουρμά κομμένο σε μέτριες φετούλες. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα αλλά όχι να ψηθούν εντελώς.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σπάμε στο κέντρο 1 αβγό, προσέχοντας να μείνει στο εσωτερικό και να μην απλωθεί στα τοιχώματα. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μελάτο ή σφιχτό θέλουμε το αβγό μας.

The post Μερακλίδικη τάρτα! Συνταγή για σφολιάτα με αβγό και παστουρμά από τον Τάσο Αντωνίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα