Με την πλάτη στον τοίχο ο Βενιζέλος – Έξι συνεργάτες του σχεδιάζουν την ανατροπή του

Δύσκολο έργο έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όχι μόνο με στο πλαίσιο της κυβέρνησης, ως υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αλλά και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς όπως φαίνεται έχει να αντιμετωπίσει σκληρή αντιπολίτευση εντός του κόμματος η οποία είναι αποφασισμένη μέχρι και να τον ρίξει.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Παραπολιτικά, κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη έχουν στήσει ένα μέτωπο κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου

όχι μόνο για να τον αντιπολιτευθούν αλλά και για να τον θέσουν και εκτός πολιτικούν παιχνιδιού. Η «φραξία» αυτή των έξι όπως αναφέρει η εφημερίδα, στελεχών φαίνεται να είναι αποφασισμένη για όλα παρά τους σχεδιασμούς του προέδρου του κόμματος. Τα ονόματα που συναντά κανείς στους αμφισβητίες του Βενιζέλου προκαλούν σε πολλούς έκπληξη καθώς πρόκειται όχι μόνο για πρωτοκλασάτε στελέχη του κινήματος αλλά και για στενούς συνεργάτες του κ. Βενιζέλου:

Κώστας ΣκανδαλίδηςΔημήτρης ΡέππαςΜιχάλης ΧρυσοχοΐδηςΦώφη ΓεννηματάΦίλιππος ΣαχινίδηςΝίκος Ανδρουλάκης

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προς το παρόν γνωρίζει την παρούσα κατάσταση γι΄αυτό και επενδύει τόσο σε κομματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο την επιβίωση του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου μέσα από την Δημοκρατική Αριστερά. Οι ανακατατάξεις στην Κεντροαριστερά αλλά και το ενδεχόμενο διάλυσης της ΔΗΜΑΡ στο προσεχές συνέδριό της είναι περιπτώσεις που κάνουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο κάπως πιο αισιόδοξο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θέλει να δει τις εξελίξεις να τρέχουν τουλάχιστον όχι πριν τις Ευρωεκλογές. Το ενδεχόμενον της δημιουργίας μίας κεντροαριστερής ενωτικής δύναμης γνωρίζει και ο ίδιος πως στην παρούσα φάση θα φέρει το ΠΑΣΟΚ σε ένα μεγάλο δίλημμα το οποίο δεν θα είναι άλλα από αυτό της απορρόφησης και κατά συνέπεια διάλυσης, και της μοναχικής πορείας, η οποία ωστόσο μοιάζει καταδικασμένη.

Η εικόνα που επικρατεί ειδικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ όπου βουλευτές απειλούν να καταψηφίσουν κρίσιμα νομοσχέδια κάνουν τον πρόεδρο του κόμματος να ανησυχεί για την πορεία του κόμματος, της κυβέρνησης, αλλά και του ιδίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τους αμφισβητίες του προκειμένου να υπάρξει, εφόσον τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, σταδιακή αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν θέλει επ ουδενί να δείξει πως φεύγει κυνηγημένος και αποτυχημένος. Μάλιστα φέρεται να εξετάζει και ο ίδιος το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με δική του πρωτοβουλία. Σε μία τέτοια περίπτωση δεν φαίνεται να αμφισβητείται η θέση του στην κυβέρνηση καθώς ο Αντώνης Σαμαράς τον θεωρεί εγγυητή σταθερότητας αλλά και μία στιβαρή φωνή που δρα υπέρ της ενωτικής πορείας του κυβερνητικού σχήματος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα