Με πιο σκεπτικό οι ανακριτές άφησαν ελεύθερους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μίχο

Το γεγονός πως οι κατηγορούμενοι δεν θα συνέχιζαν να διευθύνουν την εγκληματική οργάνωση και επίσης το ότι δεν τους υποπτεύονταν ότι θα διαφύγουν στο εξωτερικό αποτέλεσαν τα κριτήρια των ανακριτικών για τη μη προφυλάκιση των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου.

Με βάση το πρώτο κριτήριο, οι ανακριτές θεώρησαν ότι οι κατηγορούμενοι -πλην του Παναγιώταρου- δεν θα συνέχιζαν να διευθύνουν την εγκληματική οργάνωση καθώς αυτή έχει εξαρθρωθεί. Η απόφαση για μη προφυλάκιση δεν σημαίνει

επ' ουδενί ότι το κατηγορητήριο κατέρρευσε, καθώς σύμφωνα με ανώτατη δικαστική πηγή «σε αθώους δεν επιβάλλονται περιοριστικοί όροι».

Σύμφωνα με άρθρο της Ιωάννας Μάνδρου, στην Καθημερινή, οι ανακριτές Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Παπακώστας αξιολόγησαν ως επαρκή τα στοιχεία ενοχής κατά των εμπλεκόμενων βουλευτών και γι' αυτό το λόγο επέβαλαν τα περιοριστικά μέτρα. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης, Η. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος δεν είναι ύποπτοι ότι θα διαφύγουν, γιατί διαθέτουν μόνιμη κατοικία στη χώρα.

Όπως τονίζεται, η απόφαση περί μη προφυλάκισης δεν σημαίνει επ' ουδενί αθώωση καθώς η ανάκριση βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της στάδια. Γενικότερα επικρατεί η αντίληψη ότι όσο η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, οι κατηγορούμενοι δεν πρόκειται να υποτροπιάσουν.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα