Με μαντινάδα εξέφρασε την αγάπη του στο Σαμαρά ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής

Ο Γιάννης Σμαραγδής εξέφρασε την αγάπη του προς τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με μία… μαντινάδα:

«Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».

Αυτό συνέβη το Σάββατο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά στην Πύλο, όπου μετέβη ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να εγκαινιάσει το μνημείο προς τιμήν του Βελισσάριου Καραβία.

Ο Βελισσάριος Καραβίας, που απεβίωσε το 2009, έσωσε το 1980 είκοσι εννέα ναυτικούς από το φλεγόμενο πλοίο «Irenes Serenade».

Μάλιστα, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και πολλοί πολιτικοί παράγοντες της περιοχής, όπως και πλήθος βουλευτών. Θετικές εντυπώσεις απέσπασε και η παρουσία της υφυπουργού, κ. Χριστοφιλοπούλου.

Το ίδιο απόγευμα στο γνωστό ξενοδοχείο Costa Navarino πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τον οποίο ο Α. Σαμαράς τίμησε με το να του απονείμει τιμητική πλακέτα τη συνεισφορά του στην Έβδομη Τέχνη και ειδικότερα την προβολή της περιοχής της Πύλου στην ταινία του «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι».

Τότε ήταν που ο γνωστός σκηνοθέτης τραγούδησε τη μαντινάδα.

Όπως είναι αναμενόμενο, αυτό το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Έλληνες χρήστες του twitter κι έτσι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκε κυριολεκτικά από σχετικά tweets, σχετικά με μαντινάδες, αλλά και… αντιμαντινάδες!

Τέλος, στην εκδήλωση ανακοινώθηκε με υπερηφάνεια από το επιτελείο η προετοιμασία της νέας ταινίας του Σμαραγδή, με θέμα τη ζωή του Κρητικού συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν σε λίγους μήνες και θα λάβουν χώρα σε Κρήτη, Αθήνα αλλά και Κίνα -αγαπημένο προορισμό του μεγάλου συγγραφέα- το Παρίσι όπου έζησε, την Αυστρία, την Γερμανία και την Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα