Με γνώμονα τη λέξη «Φύγετε!» και την ατζέντα «ασφυξίας» οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη

«Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από τη διαδικασία απομάκρυνσής σας. Εδώ που φτάσαμε έχετε μια επιλογή: αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να φύγετε πριν οδηγήσετε τη χώρα σε πλήρη καταστροφή». Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να βγάλει την είδηση της βραδιάς κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για ζητήματα δικαιοσύνης, ζητώντας για πρώτη φορά με τόση σαφήνεια εκλογές.

«Απόψε ο Κυριάκος έγινε και με τη βούλα αρχηγός», συμπέραιναν στη συνέχεια κορυφαία γαλάζια στελέχη, με στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ να μιλούν για μια κλιμακούμενη στρατηγική έντασης, η οποία αναπόδραστα θα κατέληγε σε αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα, όπερ και εγένετο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μόλις ολοκληρώσει την πρωτολογία του στη Βουλή και στο βήμα ανεβαίνει ο γενικός γραμματέας της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος. Οι βουλευτές της ΝΔ βγαίνουν εκτός αίθουσας και οι περισσότεροι βρίσκονται σε ενθουσιώδη κατάσταση. Το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα βρήκε αρκετούς απροετοίμαστους, κυρίως ως προς το χρονικό σημείο της αναφοράς. Οι περισσότεροι όμως ήταν ανακουφισμένοι, μιας και κατά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου είχαν γίνει κοινωνοί αιτημάτων για σκληρότερη αντιπολίτευση στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Από την άλλη, στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη μιλούσαν για μια κλιμακούμενη στρατηγική, η οποία αναπόδραστα κάποια στιγμή θα οδηγούσε σε αίτημα για διενέργεια εκλογών. «Λέγαμε όλον αυτό τον καιρό πως αυτή η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Με τα διαλυτικά φαινόμενα που επικρατούν εδώ και δέκα ημέρες, δεν υπήρχε άλλη επιλογή: ο Κυριάκος έπρεπε να ζητήσει εκλογές και το έκανε με πολύ σωστό τρόπο», έλεγε στο KoolNews.gr στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ. «Στο τραπέζι υπήρχε ένας φάκελος: η καταστροφή της χώρας. Όλα τα υπόλοιπα είναι…υποφάκελοι», έλεγε με νόημα έτερο κεντρικό γαλάζιο στέλεχος σε πολιτικοδημοσιογραφικό πηγαδάκι, ενώ έτερος στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ έλεγε στο KoolNews.gr πως «η χώρα ασφυκτιά, οι πολίτες ασφυκτιούν, εμείς μεταφέραμε ακριβώς αυτό το αίσθημα».

Οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη, όπως σημειώθηκε και προηγουμένως, αποτέλεσαν τόνωση για τη γαλάζια Κ.Ο., η οποία είχε γίνει κοινωνός αγωνιωδών αιτημάτων από πολίτες για ριζική αλλαγή πορείας και ακόμα πιο σκληρή αντιπολίτευση από τον πρόεδρο της ΝΔ. Ικανοποιημένοι με τη ρητορική του κ. Μητσοτάκη φέρονται να είναι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς, ενώ μια σειρά γαλάζιων στελεχών, με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η Σοφία Βούλτεψη κ.α. πρωταγωνίστησαν σε ενθουσιώδεις εκδηλώσεις υπέρ του προέδρου της ΝΔ. Μάλιστα, δεν έλειψε και το μέτρημα…των χειροκροτημάτων, με γαλάζια στελέχη να σημειώνουν πως ο κ. Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε 38 φορές από τους βουλευτές του, έναντι 4 του κ. Τσίπρα.

Όπως και να έχει, από εδώ και πέρα ο κ. Μητσοτάκης μπαίνει στην επόμενη φάση της ρητορικής του εναντίον της κυβέρνησης, ζητώντας πλέον με σαφήνεια την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα, με δεδομένο πως έχει αποδειχθεί ανίκανη να διαχειριστεί τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου. Μάλιστα, στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ αποτιμούσαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο και το γεγονός πως, παρά το ότι η ΝΔ προκλήθηκε σε συζήτηση για θέματα δικαιοσύνης και διαφθοράς από την κυβέρνηση, εν τέλει ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε, όχι απλώς να επιβάλλει την ατζέντα του, αλλά να κερδίσει και τις εντυπώσεις από τον κ. Τσίπρα, μιλώντας με συγκεκριμένα παραδείγματα για τις περιπτώσεις που σηματοδοτούν το πισωγύρισμα της χώρας υπό τη διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Η ατζέντα της ασφυξίας

Συν τοις άλλοις, όπως περιέγραφε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη στο KoolNews.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ θα κινηθεί με γνώμονα της ατζέντα της «ασφυξίας», όπως ορίζεται στο εσωτερικό του κόμματος. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ στις επόμενες δημόσιες παρεμβάσεις του από οποιοδήποτε βήμα θα αναδεικνύει το ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και ζητά την απομάκρυνσή της. Επικαλούμενος τη λαϊκή δυσαρέσκεια και το αίσθημα τέλματος και αδιεξόδου, ο κ. Μητσοτάκη θα πορευτεί ως και το συνέδριο του κόμματος, αναδεικνύοντας παράλληλα εαυτόν και τη ΝΔ ως τις μόνες βιώσιμες εναλλακτικές για τον τόπο, μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον κ. Τσίπρα. Πάντως, στις επόμενες κινήσεις του κ. Μητσοτάκη, αρχής γενομένης από τις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει και το άνοιγμα του κόμματος, με την ανακοίνωση για τη στελέχωση των γραμματειών και από πρόσωπα που δεν ανήκουν αυστηρά στη ΝΔ, ενώ παράλληλα την Κυριακή λαμβάνουν χώρα και οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων ενόψει του συνεδρίου του κόμματος από τις 22 έως τις 24 Απριλίου.

The post Με γνώμονα τη λέξη «Φύγετε!» και την ατζέντα «ασφυξίας» οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα