Η ΕΕ μας απειλεί με απομόνωση – Αποτυχημένη η προεδρία σας αν δεν τελειώσετε με τη Χρυσή Αυγή

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο εξωτερικό η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από Χρυσαυγίτη με διεθνείς προσωπικότητες και αναλυτές να προειδοποιούν για διεθνή πολιτική απομόνωση της Ελλάδας εν όψει μάλιστα της κρίσιμης προεδρίας της χώρας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Xάνς Σβόμποντα σημείωσε ότι η δολοφονία του 34χρονου είναι απαράδεκτη και δεν θα γίνει ανεκτή και προειδοποίησε

την Ελληνική κυβέρνηση και τνο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πως αν δεν βάλουν ένα τέλος στην συμπεριφορά μίσους της Χρυσής Αυγής και των άλλων φασιστικών ομάδων τότε η ελληνική προεδρία θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία που δεν θα επιφέρει καμία πρόοδο ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω ευρωβουλευτής καταπιάνεται συχνά με ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα προειδοποίησε πριν από τρεις ημέρες την Ελληνική κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά να λάβει άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της Χρυσής Αυγής.

Also Nea Dimokratia must act strongly against the fascist Golden Dawn after their new aggressive acts.

— Hannes Swoboda (@Hannes_Swoboda) September 15, 2013

Η ανησυχία που επικρατεί στις Βρυξέλλες είναι μεγάλη και οι κύκλοι της Κομισιόν φοβούνται τυχόν πολιτική και κοινωνική αποσταθεροποίηση στην χώρα η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για την ελληνική προεδρία και το κύρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα αυτά μάλιστα σε μια στιγμή που η κρίση στην Συρία βρίσκεται σε μια ευαίσθητη καμπή και προετοιμάζεται η ενεργοποίηση της εμπορικής συμφωνίας για κατάργηση των δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε.

Επιπλέον, η αίσθηση ότι η χώρα μας μπαίνει αθόρυβα σε ένα κύκλο εσωστρέφειας και μακράς προεκλογικής περιόδου ενόψει των διπλών εκλογών του Μαΐου προκαλεί πονοκέφαλο στους ιθύνοντες των Βρυξελλών καθώς μπορεί δυνητικά να φέρει σε νέο αδιέξοδο το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και να καθυστερήσει την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα