Με αίμα απαντά το ISIS: Εκτέλεσε δύο ομήρους, αποκάλυψε τον τρόπο ανατίναξης του Airbus

Στην ανακοίνωση ότι εκτέλεσε δύο ομήρους προέβη μέσω του αγγλόφωνου διαδικτυακού περιοδικού του (Dabiq) το Ισλαμικό Κράτος, αναρτώντας φωτογραφίες που απεικονίζουν όπως, υποστήριξε, τις σορούς των δύο ανδρών με τον τίτλο «εκτελέστηκαν».

Πρόκειται για τον 48χρονο Νορβηγό Όλε Γιόχαν Γκριμσγκάαρντ και τον 50χρονο Κινέζο Φαν Γινγκούι, οι οποίοι είχαν αιχμαλωτιστεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το ISIS είχε δημοσιεύσει τις φωτογραφίες τους τον Σεπτέμβριο, με την σημείωση «προς πώληση», καλώντας

ουσιαστικά τις κυβερνήσεις των δύο αντίστοιχων χωρών να τους σώσουν, πληρώνοντας χρηματικό αντίτιμο.

Επιπλέον το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει στο εν λόγω περιοδικό ότι αρχικά είχε σχεδιάσει να καταρρίψει ένα αεροσκάφος αεροπορικής εταιρείας χώρας της Δύσης, αλλά διαφοροποίησε τα σχέδιά του όταν η Μόσχα ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Δημοσίευσε μάλιστα μια φωτογραφία όπου απεικονίζεται ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των τζιχαντιστών, προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού Airbus στη Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, στις 31 Οκτωβρίου.

Η φωτογραφία δείχνει ένα μεταλλικό κουτάκι από ένα αναψυκτικό και κάτι που μοιάζει με πυροκροτητή και ένα διακόπτη.

«Μια βόμβα τοποθετήθηκε λαθραία στο αεροπλάνο, αφού εντοπίσαμε ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

The post Με αίμα απαντά το ISIS: Εκτέλεσε δύο ομήρους, αποκάλυψε τον τρόπο ανατίναξης του Airbus appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα