Με άγριες διαθέσεις οι δανειστές στην Αθήνα – Στόχος να προστατευθεί η α” κατοικία από τα ξένα funds

09:10 7/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Σκληρός και σε πολλά πεδία θα είναι ο επόμενος γύρος διαπραγμάτευσης της Αθήνας με τους εκπροσώπους των δανειστών, που αναμένεται να επιστρέψουν εντός των ημερών στην Αθήνα.

Πέρα από τα δημοσιονομικά και τις συντάξεις, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να δώσει "μάχη" και για τα "κόκκινα" δάνεια, που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των Ευρωπαίων, ειδικά της ΕΚΤ.

Για τα δάνεια α΄ κατοικίας,

η κυβέρνηση υποστηρίζει πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελούν αντικείμενο πώλησης σε funds, ενώ οι δανειστές πιέζουν για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ακινήτων.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι ώς ύστατη λύση θα αντιπροταθούν στο κουαρτέτο, κριτήρια για την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας. Σχετικά με τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ασπίδα προστασίας θα είναι συνάρτηση με τον τζίρο. Παράλληλα, η αντίστροφη μέτρηση για τους πρώτους πλειστηριασμούς ακινήτων έχει ξεκινήσει και μέσα στον επόμενο μήνα πρόκειται να βγουν στο «σφυρί» περίπου 10.000 ακίνητα!

Μετά τη χαρτογράφηση των δανείων σε όλες τις τράπεζες, υπολογίζεται ότι 300.000 με 330.000 είναι στο «κόκκινο», αλλά από αυτά, 60.000 αφορούν σε φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα αλλά δεν πληρώνουν. Αυτά αναμένεται να είναι τα πρώτα δάνεια που θα μπουν στο στόχαστρο.

The post Με άγριες διαθέσεις οι δανειστές στην Αθήνα – Στόχος να προστατευθεί η α” κατοικία από τα ξένα funds appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα