Μάρκους Ράσφορντ: Το παιδί – «θαύμα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πήρε το ρεκόρ του Τζορτζ Μπεστ

Από τη Μπάγερν έφυγε ως αποτυχημένος, καθώς λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του νταμπλ και τη συμμετοχή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (2010) η ομάδα ήταν αγνώριστη στην Μπουντεσλίγκα.

Τον Απρίλιο του 2011 ο Λουίς Φαν Χάαλ απολύθηκε από τους Βαυαρούς, στο Μόναχο θα μνημονεύεται όμως εσαεί ως ο προπονητής που ανέδειξε τον Τόμας Μίλερ καθιερώνοντας τον στην πρώτη ομάδα. Ο Ολλανδός προπονητής ποτέ δεν φοβήθηκε να ρισκάρει ρίχνοντας κατευθείαν στα βαθιά τους νέους, η μακρά θητεία του άλλωστε σε ένα «εργοστάσιο»

ταλέντων όπως ο Άγιαξ καθόρισε όλη τη φιλοσοφία του.

Δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν τελικά ο 64χρονος προπονητής εκδιωχθεί από το «Ολντ Τράφορντ». Το βράδυ της Πέμπτης, στον επαναληπτικό με τη Μίντιλαντ άφησε… υπόνοιες προς αυτή την κατεύθυνση. «Rashford who?», αναρωτήθηκαν όσοι είδα την ενδεκάδα των «κόκκινων διαβόλων» λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα με τους Δανούς.

Η αλήθεια είναι ότι ο Φαν Χάαλ εξαναγκάστηκε σε αυτή την επιλογή, αφού ο Άντονι Μαρσιάλ τραυματίστηκε στο ζέσταμα ώστε να πάρει φανέλα βασικού ο προερχόμενος από τις Ακαδημίες 18χρονος επιθετικός. Το σχεδόν βέβαιο όμως είναι ότι μετά το ονειρεμένο ντεμπούτο του, ο Μάρκους Ράσφορντ θα έχει όλο το χρόνο στη διάθεση του να αποδείξει ότι δεν ήταν τυχαίο αυτό που συνέβη. Είναι άλλωστε ο ένατος παίκτης από το φυτώριο που έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα επί των ημερών του Φαν Χάαλ!

Πετυχαίνοντας δύο γκολ στο 5-1 επί της Μίντιλαντ ο πιτσιρικάς έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον σπουδαίο Τζορτζ Μπεστ.

Ο Ράσφορντ σκόραρε σε ηλικία 18 ετών και 117 ημερών ενώ ο Μπεστ είχε σημειώσει το πρώτο του τέρμα σε ηλικία 18 ετών και 158 ημερών.

«Δεν είχα καν υπόψιν μου τον Ράσφορντ, δεν τον ήξερα. Τον παρακολούθησα και εντυπωσιάστηκα», δήλωσε ακόμα και ο ίδιος ο («σεσημασμένος» κυνηγός ταλέντων) Αρσέν Βενγκέρ. Η ευχή που έκανε από μέσα του ήταν σίγουρα μην τον μάθει ακόμα καλύτερα την Κυριακή, οπότε η ομάδα του φιλοξενείται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ»…

The post Μάρκους Ράσφορντ: Το παιδί – «θαύμα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πήρε το ρεκόρ του Τζορτζ Μπεστ appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
μαρκους ρασφορντ
Τυχαία Θέματα