Η αποθέωση του μπάσκετ – Με τρίποντο στα 1.6 ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ζιελόνα Γκόρα 79-77

Νίκη από το πουθενά για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι υποτίμησαν τη Ζιελόνα Γκόρα, ξύπνησαν αργά, πήραν το προβάδισμα δύο φορές στο τελευταίο μισό λεπτό, αλλά το έχασαν εν ριπή, με τον Μάντζαρη να πετυχαίνει ένα τρομερό τρίποντο στα 1.6 δεύτερα και να δίνει τη νίκη σε έναν κακό Ολυμπιακό.

Η Ζιελόνα Γκόρα ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό και φρόντισε εξ αρχής να την μάθουμε, αφού από την αρχή του αγώνα είχε το πάνω χέρι και ουδέποτε ο Ολυμπιακός

μπόρεσε να προσπεράσει, μέχρι το γκρανγκινιολικό τελευταίο λεπτό.

Η εκνευριστική αστοχία, η αδυναμία στα ριμπάουντ και οι κακές αμυντικές προσαρμογές έδωσαν στη Ζιελόνα ένα προβάδισμα 11 πόντων στο 11΄(24-13). Οι γηπεδούχοι με μπροστάρη τον Πρίντεζη έφτασαν στους 6 (22-28), αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι με την απόλυτη ευστοχία τους στα τρίποντα (3/3) και τις 5 παραπάνω επιθέσεις. Το ημίχρονο έκλεισε στο 42-33 με τον Ολυμπιακό να μη μπορεί να βρει ρυθμό και να παίξει καθαρές άμυνες.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Μπαρτζώκα πλησίασε στους 3 με τρίποντο του Λοτζέσκι (53-56), αλλά και πάλι η άμυνα χαλάρωσε και η διαφορά πήγε στους 8, για να γίνει το σκορ 63-55 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν άσχημο από άποψη θεάματος μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο, όταν και ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση. Τα 4/20 τρίποντα των 35΄λεπτών, έγιναν 3/3 στο φινάλε με τον Πρίντεζη να έχει 2 και τον τραγικό Σπανούλη 1. Ο Γουόκερ με το Ντραγκίσεβιτς.

Ένα λεπτό διαφήμισή του μπάσκετ

Στο τελευταίο λεπτό μίλησε ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης, που πέτυχε ένα τρίποντο σαν και αυτό του τελικού της Ευρωλίγκα, από τα 7.5 μέτρα και μαρκαρισμένος, για να κάνει το 73-72.

Στην επόμενη επίθεση ο Γουόκερ αστόχησε σε τραβηγμένη προσπάθεια, ο Πρίντεζης κέρδισε την κατοχή και ο Μάντζαρης οδηγήθηκε στη γραμμή για να πετύχει 1/2 βολές και να δώσει ένα σασπένς στο φινάλε.

Ο Πρίντεζης (21π.)που κρατούσε την ομάδα κοντά σε όλο το ματς ήταν ο μοιραίος στην επόμενη επίθεση των Πολωνών, αφού έχασε τον Σελ, ο οποίος πέτυχε το τρίποντο για το προβάδισμα της ομάδας του (74-75).

Το ματς είχε γίνει ρώσικη ρουλέτα και στα εναπομείναντα 12 δεύτερα έγιναν απίθανα πράγματα πολύ γρήγορα. Στα 7.3 ο Σπανούλης, που το είχε πάρει πάνω του, έκανε δύσκολο λέι-απ για το 76-75, αλλά οι Πολωνοί έκαναν γρήγορη επαναφορά, ο Αγιένκα έτρεξε ταχύτατα και απάντησε για το 77-76 στα 2.9.

Ο Ολυμπιακός τάχιστα έκανε επίθεση, η μπάλα βρήκε στεφάνη και βρήκε έξω από χέρια Πολωνών στο 1.6. Στην επαναφορά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του πιο αξιόπιστου σουτέρ, που σε όλο το ματς δεν το είχε δείξει, αλλά κράταγε το καλό για το τέλος. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο πήρε μια ανέλπιστη όπως εξελίχθηκε το ματς νίκη και έκανε το 5/5.

MVP: Για τον τίτλο του πολυτιμότερου ερίζουν πολλοί. Ο Γιώργος Πρίντεζης που έδωσε ανάσες στους γηπεδούχους με 21 πόντους, ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης που ήταν κακός σε όλο το ματς, αλλά έβαλε 8 πόντους στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο, αλλά μόνο και μόνο για το buzzer-beater, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι ο πολυτιμότερος του ματς, γιατί χάρισε μια νίκη που μέχρι το τέλος έμοιαζε απρόσιτη.

Συμπέρασμα: Ο Ολυμπιακός πήρε μια μεγάλη νίκη, για το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι, έκανε το 5/5 κερδίζοντας την τελευταία του ομίλου μετά και τη νίκη της Σιένα, αλλά το μόνο που θα πάθαινε σε περίπτωση ήττας, ήταν να χάσει το αήττητο και να έχει άσχημη ψυχολογία.

Από μπασκετική άποψη το παιχνίδι μέχρι το 35΄ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Ζιελόνα, με πολλές κακές επιλογές εκατέρωθεν, αλλά τα τελευταία 3 λεπτά ήταν η αποθέωση του μπάσκετ. Ειδικά το τελευταίο λεπτό θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το επίσημο σποτ της διοργάνωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημειώθηκαν 4 καλάθια για το προσπέρασμα σε 15 δεύτερα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα