Μαμαδίστικες προτάσεις! Συνταγή για κοτόπουλο πανέ με λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου

Ο μετρ του mamapeinao.gr, Τάσος Αντωνίου, σερβίρει το πιο τραγανό κοτόπουλο πανέ με δημητριακά! Συνόδευσε αυτή την εύκολη συνταγή με λαχανικά και πικάντικη σως μαγιονέζα.

Υλικά

1 κοτόπουλο περίπου 1.700 γραμμ.2 κουταλιές της σούπας ξινόγαλα2 αβγά125 γραμμ. κορν φλέικς άγλυκα3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μέτριες φέτες1 μικρό μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια

Διαδικασία

Σε

μπολ χτυπάμε το ξινόγαλα με τα αβγά. Σπάμε ελαφρώς στο γουδί τα κορν φλέικς (να μην γίνουν σκόνη) και τα μεταφέρουμε σε άλλο μπολ. Βουτάμε τις μπουκιές κοτόπουλου μία προς μία στο αλεύρι, μετά στο μείγμα του αβγού και τέλος στα κορν φλέικς.

Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε ηλιέλαιο. Όταν κάψει, προσθέτουμε σε δόσεις τα nuggets και τηγανίζουμε για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να τηγανιστούν καλά. Τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα: βάζουμε τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στο επίπεδο σχάρας 2 και ψήνουμε. Προσθέτουμε 250 ml νερό. Μαγειρεύουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερά αλλά ακόμα τραγανά.

The post Μαμαδίστικες προτάσεις! Συνταγή για κοτόπουλο πανέ με λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα