Θύμα bullying ο 12χρονος που πυροβόλησε τον δάσκαλο και τους συμμαθητές του στη Νεβάδα

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στην πολιτεία της Νεβάδα των ΗΠΑ καθώς ένας 12χρονος φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης σε γυμνάσιοη οποία είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του δασκάλου, τον τραυματισμό δύο συμμαθητών του αλλά και την αυτοκτονία του δράστη.

Ο μαθητής, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο όπλο που ανήκε στους γονείς του, διευκρίνισε ο αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας του Σπαρκς, ενός προαστίου του Ρίνο, όπου βρίσκεται το σχολείο που σημειώθηκε η επίθεση.

Δύο μαθητές

έχουν τραυματιστεί σοβαρά και ένας καθηγητής, που προσπάθησε να εμποδίσει τον δράστη, σκοτώθηκε. Το αγόρι στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Ο καθηγητής Μάικλ Λάντσμπερι, 45 ετών, πρώην πεζοναύτης που είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, χαρακτηρίστηκε «ήρωας» από την αστυνομία.

«Ο Λάντσμπερι, πλησιάζοντας τον δράστη, έδωσε χρόνο στους άλλους μαθητές να διαφύγουν», δήλωσε ο Μάικ Μίρας, επικεφαλής της αστυνομίας των σχολείων της κομητείας Γουάσο.

Οι δύο τραυματίες, επίσης 12 ετών, βρίσκονται σε «σταθερή» κατάσταση, διευκρίνισε ο Μίρας. Έχουν τραυματιστεί στον ώμο και την κοιλιά.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο 12χρονος μαθητής που φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης αντέδρασε έτσι ως άμυνα στον εκφοβισμό που εισέπραττε από συμμαθητές του.

«Τον άκουσα να λέει, ‘Γιατί με κοροϊδεύετε; Γιατί γελάτε μαζί μου;», είπε στην εφημερίδα Ρενό Γκαζέτ-Τζέρναλ ένας μαθητής, ο οποίος ήταν μπροστά στο επεισόδιο, εξιστορώντας πως προσπάθησε να κρυφτεί από τον 12χρονο προκειμένου να σωθεί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας, όταν όλοι οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί στο σχολείο προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη ώρα των μαθημάτων.

«Ήμουν μαζί με τους φίλους μου όταν ένα παιδί άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα. Έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε έναν από τους φίλους μου», δήλώσε ένας άλλος μαθητής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ακούσαμε ότι προσπάθησε να μεταπείσει το παιδί ώστε να προστατεύσει τους άλλους μαθητές. Θα μπορούσε να είχε κρυφτεί και να είχε σωθεί αλλά δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος»», δήλωσε στην Ρένο Γκαζέτ-Τζέρναλ η κουνιάδα του άτυχου δασκάλου που θυσιάστηκε για να σώσει τους μαθητές του.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα