Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό

Την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού του 2013 από το κόμμα του, ανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Κατά την διάρκεια της εισήγησής του, ο κ. Κουβέλης είπε πως ο Προϋπολογισμός έχει ως στόχο την σταθεροποίηση της χώρας. Παράλληλα τόνισε πως στις

δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα είναι απαραίτητο να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή επιτυχία παρεμβάσεων.

Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν είχε εμμονή σχετικά με τα εργασιακά, αλλά όπως είπε, στόχευε στο πολιτικό μήνυμα και την διεκδίκηση, αναγνωρίζοντας παράλληλα το δεσμευτικό πλαίσιο της δανειακής σύμβασης.

«Το πρόγραμμα προσαρμογής δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και πρέπει να αλλάξει» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της σύστασης ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης προκειμένου να γίνει ο επανακαθορισμός της έννοιας της ανάπτυξης.

Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε επίσης πως ο Προϋπολογισμός έχει στοιχεία εξυγίανσης και εξορθολογισμού των δαπανών ενώ ενσωματώνει περιορισμούς και δυνατότητες για την κυβέρνηση. Όπως είπε, βρισκόμαστε σε ένα στάδιο μετάβασης των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικα σημειώνοντας παράλληλα πως θα πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι εταίροι τη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα