Κωστής Χατζηδάκης: Η Κυβέρνηση μιλάει για πόλεμο εναντίον της διαπλοκής, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει νέα διαπλοκή

Τις θέσεις της ΝΔ που αντιδρά για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες, εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84:

«Ενώ η κυβέρνηση μιλάει για πόλεμο εναντίον της διαπλοκής, προσπαθεί να δημιουργήσει -εάν θέλετε- μια νέα

διαπλοκή. Ο ίδιος ο υπουργός λέει ότι θέλει να δώσει τέσσερις άδειες. Δεν θα αναφερθώ στην τεχνολογία που επιτρέπει να έχουμε μεγάλο αριθμό αδειών και επομένως η κυβέρνηση θα έπρεπε να περιοριστεί σε κάποια συγκεκριμένα κριτήρια σε σχέση με το περιεχόμενο, σε σχέση με τη διαφάνεια της προέλευσης των χρημάτων κ.λπ.».

Συμπλήρωσε πως «ασφαλώς πρέπει να μπει τάξη και ασφαλώς δεν ισχυρίζομαι ότι έχουν γίνει σωστά τα πράγματα μέχρι σήμερα... Όταν λέμε ότι θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη και να εκσυγχρονιστούμε, να το εννοούμε. Μην αλλάξουμε ένα καθεστώς με αρνητικά χαρακτηριστικά με ένα άλλο καθεστώς με περισσότερα αρνητικά χαρακτηριστικά. Τα πράγματα είναι πολύ σαφή. Πρώτον, έχουμε περάσει από την αναλογική στην ψηφιακή τεχνολογία, η οποία επιτρέπει ακόμα και απεριόριστο αριθμό αδειών... Λέω να δούμε καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, να δούμε τι λέει η σχετική κοινοτική οδηγία, να δούμε ότι μπορούν να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σε σχέση με το περιεχόμενο, καθώς οι συχνότητες είναι δημόσιες, κάποιοι κανόνες δεοντολογίας, κάποιοι κανόνες σε σχέση με την προέλευση των χρημάτων και κάποιοι κανόνες που να επιτρέψουν να λειτουργήσει το πράγμα με μια τάξη. Είναι άλλο αυτό και άλλο να έχεις μια κυβέρνηση που σου λέει "θέλω να εισπράξω πολλά λεφτά από τις άδειες, αλλά την ίδια στιγμή δεν δίνω περισσότερες άδειες, αλλά ελάχιστες". Πώς θα τα εισπράξεις τα λεφτά με αυτή τη λογική;».

Ο κ. Χατζηδάκης προσέθεσε και τα εξής: «Υπάρχουν και άλλες αντιφάσεις. Λένε "δεν υπάρχει μεγάλη διαφημιστική πίτα, αλλά για να δημιουργηθούν τα μεγάλα κανάλια, θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες δρακόντειες προϋποθέσεις". Πώς θα δημιουργηθούν τα καινούργια κανάλια και πώς θα βρουν δουλειά οι εργαζόμενοι, εάν υπάρχουν τέτοιες προϋποθέσεις; Οι αντιφάσεις αυτές υπάρχουν, διότι υπάρχει κρυφή ατζέντα από την κυβέρνηση. Θέλει να "κάνει παιχνίδι" με όλα αυτά. Εάν η Ελλάδα σε αυτό δεν τα έχει καταφέρει -και σίγουρα δεν τα έχει καταφέρει-, είναι ευκαιρία και για τον ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ένα καινούργιο πνεύμα και για εμάς να συμφωνήσουμε σε ένα καινούργιο τοπίο που θα είναι καθαρά ευρωπαϊκό».

Εκτίμησε πως «η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργηθεί ένα καινούργιο τοπίο στα κανάλια. Θέλει να δημιουργήσει προϋποθέσεις ελέγχου των καναλιών. Δεν υπάρχει καινούργιο και συναινετικό πνεύμα. Πρόκειται για μικροκομματική αντίληψη και γι' αυτό αντιδρούμε».

The post Κωστής Χατζηδάκης: Η Κυβέρνηση μιλάει για πόλεμο εναντίον της διαπλοκής, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει νέα διαπλοκή appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα