Κορυφαίος σκόρερ της La Liga o Λίονελ Μέσι [βίντεο]

Ο Λίονελ Μέσι από το βράδυ του Σαββάτου (22/11) είναι ο κορυφαίος σκόρερ της Primera Division καθώς κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ που διατηρούσε ο τεράστιος Τέλμο Θάρα, με την φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, από την αρχαιότητα...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

O Τέλμο Θάρα πριν φύγει από την ζωή το 2006, γνώριζε πως ο Λίονελ Μέσι θα έσπαγε το ρεκόρ των 251 γκολ και του πρώτου σκορερ που διατηρούσε

ο ίδιος. Ο Μέσι μέσα σε μια δεκαετία κατάφερε να κάνει πάρα πολλά. Να κατακτήσει Champions League, να αναδειχθεί καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου και να πάρει τη χρυσή μπάλα και μάλιστα τέσσερις φορές, κατάφερε να σπάσει το μυθικό ρεκόρ του Τέλμο Θάρα.

Ο Ισπανός γεννήθηκε το 1921 και μεγαλούργησε στα γήπεδα του ισπανικού πρωταθλήματος την δεκαετία του 1940 και του 1950 και μέσα σε διάρκεια 17 ετών με την φανέλα της Μπιλμπάο πέτυχε 271 γκολ.

Από την πλευρά του ο Λίονελ Μέσι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα την πρώτη ημέρα του Μαΐου το 2005 όπου και σκόραρε εναντίον της Αλμπαθέτε. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ μέσα σε διάρκεια δέκα ετών, έκανε κάτι το ανεπανόρθωτο, κάτι που κανείς δεν μπορούσε να καταφέρει. Πλέον ο Αργεντινός είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών, με 253 γκολ και ο μόνος που μπορεί να τον απειλήσει είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε και τα 253 γκολ του Λίονελ Μέσι στο ισπανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.

The post Κορυφαίος σκόρερ της La Liga o Λίονελ Μέσι [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα