Κορμιά σαπισμένα, ψυχές σημαδεμένες – Η «άσπρη σκόνη» θερίζει τη νιότη της Ελλάδας [βίντεο]

Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ της εκπομπής La lene, χρησιμοποιώντας την δύναμη της εικόνας, έρχεται να μας αφυπνίσει δείχνοντας τις γειτονιές του πόνου και του εθισμού στην καρδιά της Αθήνας. Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των εθισμένων και οι αποκαλυπτικές πληροφορίες για τα ναρκωτικά σε συνδυασμό με την Ελλάδα της κρίσης μας βάζουν σε πολλές σκέψεις...Ο δημοσιογράφος Πάολο Τρίντσα χαρακτήρισε την κατάσταση των Ελλήνων «δραματική» υποστηρίζοντας ότι ο λαός ζει την απόλυτη τραγωδία ενώ έκανε και ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στα στέκια των ναρκομανών.

«Οι Έλληνες έμειναν χωρίς δουλειά και χωρίς σπίτι. Τα καταστήματα έκλειναν το ένα μετά το άλλο. Η έλλειψη τροφής αποτελεί πρόβλημα για χιλιάδες κόσμου. Ουρές σχηματίζονται για συσσίτιο. Για μήνες οι δρόμοι έγιναν θέατρο διαδηλώσεων. Γυρνώντας στο κέντρο της Αθήνας βλέπεις δεκάδες κόσμου να κάνει χρήση ναρκωτικών», αναφέρει ο Τρίντσα σε αυτό το οδοιπορικό του στην «καρδιά» των στεκιών του θανάτου όπου διακινούνται ουσίες.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος μίλησε με εκπρόσωπο του ΚΕΘΕΑ ο οποίος του είπε ότι οι ουσίες Τάι και Σίσα « έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης και εδώ τα γνωρίζουν ως “ναρκωτικά της κρίσης”» καθώς είναι πολύ φθηνά κοστίζοντας μόνο λίγα ευρώ.

Ένας χρήστης μίλησε στην κάμερα του Canale 5 και είπε ότι το Τάι είναι ηρωίνη από την Ταϋλάνδη αλλά «στην Ελλάδα δεν είναι γνήσια, αλλά χημική. Είναι χημική 100%».

Επίσης συμπληρώνει ότι τα τελευταία χρόνια, οι έμποροι νοθεύουν τα ναρκωτικά χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων, σαμπουάν, καθαριστικά υγρά και τσιμέντο. Μάλιστα, ούτε οι χρήστες δεν ξέρουν τι περιέχει το ναρκωτικό που παίρνουν.

«Με το τάι είσαι σαν ζόμπι, δεν καταλαβαίνεις τίποτα, δεν είσαι άνθρωπος, σου κλέβει τα συναισθήματα. Όσοι το δοκίμασαν για 2-3 μήνες έχουν τρελαθεί», αναφέρει ένας άλλος τοξικομανής ο οποίος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται και πολύ.

Ο Πάολο συνέχισε λέγοντας ότι η φτώχεια έφερε την απόγνωση και τα ναρκωτικά για το οποία είσαι πρόθυμος να κάνεις τα πάντα. Εδώ έρχονται να συμπληρωθούν τα λεγόμενα του εκπροσώπου του ΚΕΘΕΑ ο οποίος είπε στον δημοσιογράφο ότι πολλές γυναίκες έρχονται σε σεξουαλική επαφή με ανθρώπους προκειμένου να πληρώσουν τα ναρκωτικά.

«Κοστίζει 20 ευρώ η επαφή χωρίς προφυλακτικό. Επιπλέον, δεν παίρνουν άλλες προφυλάξεις, ενώ ανταλλάσσουν και τις σύριγγες, που αποτελεί έναν ακόμα κίνδυνο για μετάδοση του ιού του AIDS», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος.

«Πράγματι, στην Ελλάδα το AIDS έχει γίνει μία πραγματική μάστιγα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τα δύο τελευταία χρόνια σε ποσοστό 1.500% και για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, οργανώσεις όπως το ΚΕΘΕΑ κάνει τα πάντα», αναφέρει το ρεπορτάζ του Canale 5.

Το οδοιπορικό συνεχίζεται καθώς ο ρεπόρτερ παρακολουθεί το έργο των μελών του ΚΕΘΕΑ που προσφέρουν στους χρήστες καινούριες σύριγγες, ενώ συμπληρώνει: «Έρχεται πολύς κόσμος με τη σύριγγα στο χέρι και στον καθένα δίνεται ένα κουτί. Όμως, δεν περνάει αρκετός χρόνος για να καταλάβουμε πως λειτουργεί το σύστημα. Λίγο αργότερα έρχεται ένας Έλληνας, ονόματι Γουίλι, πετάει τη σύριγγα και παίρνει το καινούριο κουτί. Κάνουμε δύο βήματα μαζί του και λίγα μέτρα πιο μακριά σταματάει και ετοιμάζεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα να κάνει χρήση».

Ο εν λόγω νεαρός είναι έτοιμος να κάνει ένεση με τάι και τότε τον ρωτάει ο Πάολο τι είναι. Εκείνος απαντάει στα ισπανικά λέγοντας ότι δεν έχει ιδέα...

Η κάμερα καταγράφει καρέ καρέ την διαδικασία της προετοιμασίας της ουσίας ενώ στη συνέχεια ακολουθεί τον Γουίλι μέχρι την στιγμή που είναι έτοιμος να κάνει την ένεση στην βουβωνική περιοχή. Ο ρεπόρτερ παρατηρεί ότι ο νεαρός μιλάει με δυσκολία αλλά προσπαθεί να εξηγήσει τον λόγο που ξεκίνησε να παίρνει ναρκωτικά. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε οικογενειακά προβλήματα και κάνει χρήση από 16 χρονών, ωστόσο δεν επιρρίπτει ευθύνες στους γονείς του.

Το σοκαριστικό ρεπορτάζ συνεχίζει και εξηγεί τις συνέπειες του ναρκωτικού Σίσα, ενώ ο Πάολο υποστηρίζει ότι είναι πολύ επικίνδυνο και οδηγεί ντους χρήστες στην παράνοια.

Όσοι έχουν δοκιμάσει την ουσία, μαρτυρούν στην κάμερα ότι είναι ένα «σκουπίδι» και «τρελαίνει τον άνθρωπο και μπορεί να τον οδηγήσει στο φόνο». Μάλιστα, οι χρήστες υποστηρίζουν ότι κάποιος μπορεί να κάνει χρήση ακόμα και για 14 ημέρες χωρίς να κοιμάται!

Ένας από τους ναρκομανείς εξηγεί ότι το κύριο συστατικό του Σίσα είναι το οξύ και το υγρό μπαταρίας αυτοκινήτου ενώ κάποιος άλλος λέει: «Αυτό το ναρκωτικό μπορεί να το βρει κανείς πολύ εύκολα στους δρόμους της Αθήνας, από αλλοδαπούς εμπόρους, κυρίως Κούρδοι και Αφγανοί».

Κάποιος 40χρονος υποστηρίζει ότι το Σίσα επηρεάζει άμεσα το νευρικό σύστημα του ανθρώπου και αλλάζει τα χαρακτηριστικά του ενώ αλλοιώνει το δέρμα, προκαλώντας πληγές.

Ο Πάολο συνεχίζει πηγαίνοντας στο «τρίγωνο των ναρκωτικών», το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Χρησιμοποιώντας κρυφή κάμερα, οδηγείται στα σημεία της πόλης όπου μπορεί κάποιος να αγοράσει σίσα και βλέπει νέους ανθρώπους να κάνουν χρήση. Στη συνέχεια, αφού έχει καπνίσει την ουσία, αρχίζει να μιλάει ο άνθρωπος που τον οδήγησε εκεί, δηλώνοντας ότι το εμπόριο ναρκωτικών και η διακίνηση ανθρώπων είναι κερδοφόρα για την κυβέρνηση. Αργότερα, καταγγέλλει πως ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε ηρωίνη, κρακ, κοκαΐνη, χάπια και η αστυνομία είναι απούσα.

«Είμαι 40 ετών, είμαι κατεστραμμένος, έχω AIDS, δεν έχω δόντια, δεν έχω τίποτα. Να σου πω την αλήθεια τον περασμένο χειμώνα προσπάθησα να αυτοκτονήσω πέντε φορές», υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ λίγο αργότερα εμφανώς ταραγμένος προσπαθεί να συγκρατηθεί ώστε να μην ξεσπάσει τον θυμό του.

Συγκλονιστική είναι η αναφορά του στις επιδράσεις που έχει το σίσα στον οργανισμό του: «Νιώθω να χάνομαι, νιώθω ότι χάνω τον έλεγχο. Αν είχα ένα μαχαίρι και συναντούσα κάποιον που μου σπάει τα νεύρα, θα τον μαχαίρωνα. Μισώ, αυτόν, μισώ αυτήν, δε θέλω απλώς να επιτεθώ σε κάποιον, θέλω να τον σκοτώσω. Θα μπορούσα να δολοφονήσω έναν άνθρωπο, πολύ εύκολα».
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα