Κωνσταντοπούλου: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της ΝΔ – Ετοιμάζουν κατασχέσεις ακόμη και τη νύχτα

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου με εφορμή την τακτική της να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών, που δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, όπως η ίδια αναφέρει.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

χαρακτήρισε μάλιστα την προωθούμενη διάταξη που απελευθερώνει πλήρως τις κατασχέσεις σε καταστήματα, ώστε να γίνονται Σαββατοκύριακα, νύχτες και τον Αύγουστο ως «πρόβα τζενεράλε» για ό,τι θα επακολουθήσει με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας απλών πολιτών.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επισήμανε πως, όσα συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο την τελευταία περίοδο, επιβεβαιώνουν ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας ή καλύτερα της ΝΔ», ενώ, απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα και την πτέρυγα των βουλευτών της συγκυβέρνησης, σημείωσε «Η δυσωδία που αποπνέει η αποσύνθεση δεν σας ενοχλεί. Σας ενοχλεί μόνο η διαμαρτυρία για την καταρράκωση του πολιτεύματος. Ενοχλείστε από αυτούς που διαμαρτύρονται και είστε ευχαριστημένοι αν κανείς δεν αντιλέγει και γίνουμε στρατιωτάκια ακούνητα και αφήνουμε να προελαύνει η καταστροφική πολιτική σας».

Αναφορικά με τις φοροεισπρακτικές επιδόσεις του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε: «Ούτε ένα ευρώ έως σήμερα δεν έχει εισπραχθεί και έως τώρα κανένα κατεπείγον νομοσχέδιο δεν φέρατε για να εισπραχθούν οι φόροι από τη λίστα Λαγκάρντ, που περιλαμβάνει πολλά δικά σας στελέχη και συγγενείς σας. Αντίθετα, τα οδηγείτε όλα σε παραγραφή και διευκόλυνση της παραγραφής και μη ελέγχου, με τις ανεκδιήγητες οδηγίες του κ. Θεοχάρη, συνεργάτη του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου. Οι ιικονομικοί εισαγγελείς ζητούν επιστήμονες για να προχωρήσουν τους ελέγχους, αλλά αυτό δεν το θεωρείτε επείγον...». «Τίποτα δεν επισπεύδετε, έχετε αφήσει ανέλεγκτα τα 50.000 εμβάσματα του εξωτερικού και έχετε επιβεβαιώσει μόνο 162.000 ευρώ απο τα ακίνητα του Λονδίνου. Τη λίστα Λουξεμβούργου δεν την έχετε πάρει ακόμα στα χέρια σας. Από τις χιλιάδες οφσορ μόνο 34 έλεγχοι έχουν γίνει.. Σας μάραναν οι έλεγχοι σε εμπορικές επιχειρήσεις που έπρεπε να γίνουν Αυγουστιάτικα. Προφάσεις εν αμαρτίαις... είστε διαχρονικά διαπλεκόμενοι» συμπλήρωσε η Βουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα