Κομισιόν: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Βαρουφάκη – Ομαλή η συνεργασία μας με την Ελλάδα

Στην προσπάθεια να καταρρίψει τον βασικό ισχυρισμό του Γιάνη Βαρουφάκη ότι ο λόγος που θα προχωρούσε σε «κλοπή» των ΑΦΜ ήταν επειδή η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, είναι ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες, προέβη το μεσημέρι της Τρίτης η αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, κάνοντας λόγο για «λάθος και αβάσιμους χαρακτηρισμούς».

«Η ΓΓΔΕ είναι μια ανεξάρτητη αρχή» ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος

τύπου της Κομισιόν. Πρόσθεσε, δε, ότι ακόμα και όσον αφορά τις υπηρεσίες ΙΤ «αυτές παρέχονται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών».

«Η Κομισιόν και το ΔΝΤ παρείχαν μόνο τεχνική βοήθεια αλά σίγουρα δεν ελέγχουν τον ΓΓ Δημοσίων Εσόδων», υπογράμμισε με έμφαση η κυρία Αντρέεβα.

Σε ερώτηση, δε, για το αν θα ήταν δυνατό να στήσει η Ελλάδα ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα χωρίς να το γνωρίζουν οι θεσμο, η Μίνα Αντρέεβα αρκέστηκε στο σχόλιο ότι «η Κομισιόν δεν θα εμπλακεί σε σενάρια συνωμοσίας, δεν ασχολούμαστε με το παρελθόν και τι θα μπορούσε υποθετικά να γίνει».

Σε ότι αφορά το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι θεωρεί εφικτή την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Όπως είπε, με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα οι αναγκαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες επικύρωσης μπορούν να λάβουν χώρα εγκαίρως, ώστε να μπορεί να αποπληρωθεί η ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου, μέσω της πρώτης δόσης από τον ESM.

«Η πρόοδος συνεχίζεται», ανέφερε η εκπρόσωπος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, χαρακτήρισε «ομαλή» τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και γνωστοποίησε ότι ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και ηγείται των εν εξελίξει συνομιλιών.

Η κυρία Αντρέεβα επανέλαβε πάντως ότι από την πλευρά της Ελλάδας θα χρειαστούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει εκταμίευση του νέου δανείου.

The post Κομισιόν: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Βαρουφάκη – Ομαλή η συνεργασία μας με την Ελλάδα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα