Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας

Οικογενειακό φαγητό, με μυρωδιές από μαμά και γιαγιά, το κοκκινιστό είναι ένα από τα ιδανικά πιάτα για το τραπέζι της Κυριακής. Συνόδευσέ το με πουρέ από τα χεράκια σου… όχι έτοιμο!

Υλικά

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο1.200 γραµµ. μοσχάρι, κομμένο σε μπουκιές1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη1 καρότο ψιλοκομμένο1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο1 κουταλιά της σούπας αλεύρι1 κουταλιά της σούπας πάπρικα1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι1 δαφνόφυλλο1 συσκευασία (400
γραµµ.) ντοματάκια κονκασέΑλάτι & πιπέρι

Για τον πουρέ

8 πατάτες3 κουταλιές της σούπας βούτυρο3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος1 σκελίδα σκόρδο1 φλιτζ. κεφαλοτύρι2 πρέζες μοσχοκάρυδοΑλάτι & φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5-6 λεπτά το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3-4.

Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2-3. Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουµε και συµπληρώνουµε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15.

Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο. Διατηρούμε ζεστό κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί. Αφαιρούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε.

Βάζουμε το φαγητό σε σκεύος και καλύπτουμε µε τον πουρέ. Πασπαλίζουμε µε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.

The post Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα