Κλήσεις σε 27 υπόπτους για τα επεισόδια στις Σκουριές έστειλε ο εισαγγελέας

Κλήσεις για να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, έστειλε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, σε συνολικά 27 άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια που έγιναν τους τελευταίους μήνες στη βορειοανατολική Χαλκιδική και συνδέονται με τις αντιδράσεις κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Πρόκειται στην πλειονότητά τους για κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που εναντιώνονται στην επένδυση στην περιοχή τους. Σύμφωνα με τις κλήσεις

που έλαβαν καλούνται να καταθέσουν ανωμοτί την ερχόμενη Παρασκευή στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Η εμπλοκή τους σε αξιόποινες πράξεις προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες, στις 12 Σεπτεμβρίου, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Χαλκιδικής με βάση την οποία καλούνται τώρα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να καταθέσουν ανωμοτί.

Οι βαρύτατες πράξεις που διερευνώνται -μεταξύ αυτών της εγκληματικής οργάνωσης- φέρονται να τελέστηκαν από τις αρχές του περασμένου Μάιου έως το τέλος Αυγούστου. Ανάμεσα σε άλλα, τα υπό διερεύνηση επεισόδια αφορούν τον τραυματισμό αστυνομικών μετά από κινητοποίηση στο δάσος τού Κάκαβου, την καταγγελία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Ι.Χ. αυτοκίνητο συγγενικού προσώπου εργαζόμενου στα μεταλλεία κ.ά. Τα αδικήματα που διερευνά η Εισαγγελία είναι αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών, της έκρηξης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινή ειρήνης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα