Κληρονομιά τα 150.000 ευρώ λέει ο Λαγός – Εξονυχιστικός έλεγχος στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζεται ο εξονυχιστικός έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος της Χρυσής Αυγής, μετά και την αποκάλυψη του «ξεχασμένου» από το πόθεν έσχες λογαριασμού του προφυλακισμένου βουλευτή, Γιάννη Λαγού αλλά και από τις δύο offshore εταιρείες του στελέχους τους.

Συγκεκριμένα οι οικονομικές και δικαστικές αρχές της χώρας, έπειτα από το... λαβράκι των ελεγκτών του ΣΔΟΕ

συνεχίζουν σε ακόμη εντατικότερους ρυθμούς το ψάξιμο για τον εντοπισμό μαύρων εσόδων του κόμματος, παράλληλα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των μελών της Χρυσής Αυγής για ύποπτες συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα του vima.gr, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν εντοπίσει και δύο εταιρείες οffshore στην Κύπρο ανήκουν σε πρώην ασφαλιστή και διαχειριστή του ταμείου της Χρυσής Αυγής, ενώ σύμφωνα με το real.gr όλα ξεκίνησαν μετά τον εντοπισμό ενός τραπεζικού λογαριασμού του Γιάννη Λαγού με 150.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός άνοιξε από τον ίδιο τον Γιάννη Λαγό στις 30 Νοεμβρίου 2007, ενώ λίγε μέρες αργότερα - στις 17 Δεκεμβρίου - κατέθεσε τις 150.000 ευρώ. Από την δική του πλευρά, ο προφυλακισμένος βουλευτής ισχυρίζεται πως το ποσό προέρχεται από αγοραπωλησία οικοπέδου στη Σάμο το 2007 από κληρονομιά της γιαγιάς του.

Keywords
Τυχαία Θέματα