«Κάτω τα χέρια από τα λουκάνικά μας»! – Και οι Γερμανοί περνούν στην αντεπίθεση κατά του ΠΟΥ

Και οι Γερμανοί, μετά τους Ιταλούς, αντικρούουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τους κινδύνουν που κρύβουν - όπως ο ΠΟΥ υποστηρίζει - τα επεξεργασμένα κρέατα. «Κανείς δεν πρέπει να φοβάται όταν τρώει ένα ψητό λουκάνικο», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας, Κρίστιαν Σμιτ.

«Όπως πάντα, όλα είναι θέμα ποσότητας: η υπερβολική κατανάλωση οποιουδήποτε πράγματος είναι κακή για την υγεία», ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο υπουργός Τροφίμων, φέρνοντας ως παράδειγμα τον ήλιο.

«Ανησυχούμε

άδικα τους ανθρώπους όταν βάζουμε το κρέας στο ίδιο τσουβάλι με τον αμίαντο ή τον καπνό», είπε ο Σμιτ, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντική η ισορροπημένη διατροφή.

Τα λουκάνικα και τα αλλαντικά, άλλωστε, είναι κάτι σαν εθνικό φαγητό στη Γερμανία, ωστόσο η κατανάλωση κρέατος στη χώρα μειώθηκε το 2013 στα 60,3 κιλά ανά άτομο τον χρόνο, από 61,3 κιλά που ήταν το 2010.

Η Γερμανία είναι επίσης σημαντικός παραγωγός κρέατος, με 8,8 εκατομμύρια τόνους το 2013, εκ των οποίων τα 5 εκατομμύρια τόνοι ήταν χοιρινό.

The post «Κάτω τα χέρια από τα λουκάνικά μας»! – Και οι Γερμανοί περνούν στην αντεπίθεση κατά του ΠΟΥ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα