Κατηγορούν τον Ερντογάν για νοθεία των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω της τουρκικής… ΔΕΗ

Μετά τον χθεσινό θρίαμβο του Ερντογάν ήρθαν τα δημοσιεύματα που κατηγορούν τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι έκανε νοθεία στα αποτελέσματα μέσω της τουρκικής… ΔΕΗ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εχθές συγκέντρωσε μικρότερα ποσοστά από αυτά του 2011 αλλά και πάλι κέρδισε παρόλο που υπήρξαν αναταραχές στην γειτονική χώρα εξαιτίας των σκανδάλων διαφθοράς και της φίμωσης των διαδικτυακών ιστότοπων Twitter και YouTube.

Μέχρι

στιγμής το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) δεν έχει αναγνωρίσει επισήμως τα εκλογικά αποτελέσματα ενώ δημοσιεύματα τουρκικών εντύπων κάνουν λόγο για νοθεία μέσω της τουρκικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την Cumhuriyet, έχουν καταγραφεί πάνω από 1.000 ισχυρισμοί που κάνουν λόγο για παρατυπίες κατά την διάρκεια των χθεσινών εκλογών. Το δημοσίευμα κάνει ειδική αναφορά στην διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε σε περίπου 40 επαρχίες κατά την διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων ενώ σημείωσε πως οι διακοπές δεν έγιναν στους δήμους όπου ήταν σαφές το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος. Η εξήγηση των αξιωματούχων για το συγκεκριμένο γεγονός ήταν ότι οι διακοπές ρεύματος προκλήθηκαν από τις καταιγίδες.

Η εφημερίδα Sozcu υποστηρίζει ότι η νίκη Ερντογάν οφείλεται στις διακοπές ρεύματος και αναφέρει ότι τα ποσοστά του ΑΚΡ ήταν πολύ χαμηλά όταν άρχισε η καταμέτρηση και η ανατροπή σημειώθηκε μετά τις διακοπές ρεύματος.

Επίσης και η Birgun χαρακτηρίζει τις χθεσινές εκλογές ως τις πιο «σκοτεινές» σε ολόκληρη την τουρκική ιστορία. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπήρξαν διαφορές στα ποσοστά των πρακτορείων Cihan και Anadolu. Εκτός από τις διακοπές ρεύματος, οι διαφορές των αποτελεσμάτων τροφοδότησαν κι αυτές υποψίες για νοθεία, γράφει η εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα