Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΕ, την Τετάρτη στην Ολομέλεια

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το Ιπποδρομιακό Στοίχημα με τίτλο «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα για περίοδο είκοσι ετών και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο εισάγεται αύριο στην αρμόδια Επιτροπή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη από την Ολομέλεια.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οικονομικό αντάλλαγμα

των 40.501.000 ευρώ καταβάλλεται ως εξής:

το 20% την ημέρα της υπογραφήςτο 30% την ημερομηνία έναρξης ισχύοςτο 50% κατά την πρώτη επέτειο από την έναρξη ισχύος. Στην πρώτη επέτειο καταβάλονται και τόκοι 10% οποιουδήποτε μη καταβληθέντος ποσού οι οποίοι υπολογίζονται από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση η Σύμβαση Παραχώρησης προβλέπει την καταβολή του τριάντα τοις εκατό (30%) του Μικτού Κέρδους (Gross Gaming Revenues) του Παραχωρησιούχου για κάθε ημερολογιακό μήνα, μέρος του οποίου θα διατίθεται για τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του κλάδου των ιπποδρομιών.

Ανεξάρτητα από τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για το Ελληνικό Δημόσιο, τα οποία θα συμβάλουν στην αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, εκτιμά η αιτιολογική έκθεση ότι, πρόκειται να αναπτυχθεί ένας σημαντικός κλάδος, αυτός των ιπποδρομιών, και να βελτιωθούν οι συνθήκες διεξαγωγής του συγκεκριμένου αθλήματος.

Παράλληλα, με την εκμίσθωση προς τον Παραχωρησιούχο του ακινήτου και των εγκαταστάσεων του ΟΔΙΕ στο Μαρκόπουλο, θα συντηρηθεί η αξία ενός ιδιαίτερα σημαντικού ακινήτου που είχε κατασκευαστεί στο πλαίσιο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, και θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη και για την τοπική κοινότητα, η οποία θα εξακολουθήσει να αποτελεί τον πόλο έλξης των ιπποδρομιών σε εθνικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν θέσεις εργασίας, ενώ η μελλοντική ανάπτυξη της δραστηριότητας από τον Παραχωρησιούχο και η νέα πνοή που θα δοθεί στο αγώνισμα, με την αύξηση του αριθμού των δρομώνων ίππων και ακολούθως των διεξαγόμενων ιπποδρομιών, θα οδηγήσει σε ανάπτυξη επιμέρους δραστηριοτήτων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τις ιπποδρομίες.

The post Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΕ, την Τετάρτη στην Ολομέλεια appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα