Κατασκηνώνουν έξω από την Apple και πωλούν την θέση τους για χιλιάδες δολάρια!

Έχει γίνει ένα από τα πιο επικερδή εποχιακά επαγγέλματα στην Αμερική, με κάποιους να βγάζουν το λιγότερο 5000 δολάρια και να έχουν να διηγηθούν τρομερές ιστορίες.

Κάθε φορά που η Apple βγάζει ένα νέο μοντέλο i-phone οι ουρές που σχηματίζονται έξω από τα καταστήματα ανά τον κόσμο μπορούν να ξεπεράσουν και τα 3 χιλιόμετρα. Αυτοί που θα καταφέρουν να αγοράσουν το κινητό πριν εξαντληθούν τα αποθέματα γεμίζουν από χαρά.

Υπάρχουν όμως κάποιοι τύποι που η χαρά τους είναι να χάσουν τη θέση τους και δεν είχαν

σκοπό να αγοράσουν το εκάστοτε κινητό. Είναι οι λεγόμενοι «blokes», ένα τσούρμο ανθρώπων που κάθε φορά που η Apple ανακοινώνει ημερομηνία κυκλοφορίας ενός προϊόντος της κατασκηνώνει από το προηγούμενο - ου μην και προ-προηγούμενο- βράδυ έξοθεν του καταστήματος που θα πάρει την παρθενιά στην κυκλοφορία.

Σκοπός τους δεν είναι να πάρουν το κινητό. Δεν έχουν μάλλον τα λεφτά να το κάνουν. Αυτοί απλώς εκμεταλλεύονται την πώρωση κάποιων να είναι στους πρώτους και να αποκτήσουν ευθύς εξ αρχής το μοντέλο. Έχοντας φροντίσει να εξασφαλίσουν την καλύτερη θέση το επόμενο πρωί δίκην τελάλη φωνάζουν ότι πουλάνε τη θέση τους και όποιος προσφέρει τα περισσότερα κάνει τη θέση δικιά του.

Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι λειτουργούν ομαδικά και πολλές φορές ανταλλάσσουν θέσεις για να μην παίρνει συνεχώς ο ίδιος τα περισσότερα. Έχουν βρει και χορηγό την Dominos, η οποία τους προμηθεύει με φαγητό για μια βδομάδα με μοναδική προϋπόθεση να τραβήξουν μια φωτογραφία και να την ανεβάσουν στο Twitter, μιας και έχουν χιλιάδες ακόλουθους.

Δεν πρόκειται πάντως για ανθρώπους που δεν έχουν κανονικές δουλειές. Απλώς, φροντίζουν να έχουν ρεπό τη μέρα της κυκλοφορίας και πάνε για τη μεγάλη μπάζα, βγάζοντας σε μια μέρα όσα σε ενάμιση μήνα και παραπάνω ίσως.

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα