Καταναλώστε περισσότερα έντομα! – Ο ΟΗΕ δίνει λύση στην ασιτία

Αίσθηση κάνει μία νέα Εκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σε σχέση με το επισιτιστικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί μεγάλο κομμάτι του συνόλου του πληθυσμού της γής. Η έκθεση του Οργανισμού Σίτισης και Γεωργίας, πέραν των τυπικών ευρημάτων και των λύσεων που προτείνονται, έδωσε και μία καινούρια λύση, πέραν κάθε προηγούμενου: Η επισιτιστική κρίση μπορεί να καταπολεμηθεί με την κατανάλωση

εντόμων!

Ναι, καλά διαβάσατε. Τα έντομα είναι ιδιαίτερα θρεπτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς περιέχουν πρωτεϊνη, ασβέστιο και υδατάνθρακες και μπορούν να έχουν την ίδια επάρκεια με μικρότερη κατανάλωση από το κρέας. Επιπλέον, μέσω της συγκεκριμένης διατροφής, μπορεί να μειωθεί αισθητά και η μόλυνση του περιβάλλοντος. Στο γεύμα ενός ανθρώπου μπορούν να συμπεριληφθούν μυρμήγκια και ακρίδες, χωρίς καμία παρενέργεια για τον οργανισμό. Σε κάποιες χώρες μάλιστα της Αφρικής καταναλώνονται αδρά κάποιες κάμπιες και τα αυγά τους, τα οποία κοστίζουν ακριβά.

Ο πληθυσμός που βρίσκεται σε ασιτία αριθμείται στα 2 δισεκατομμύρια. Η Έκθεση 200 σελίδων εισάγει νέα δεδομένα που σίγουρα θα προκαλέσουν αντιδράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα