Καρέ – καρέ οι εργασίες στο κουφάρι του πλοίου Costa Concordia [εικόνες & βίντεο]

Εκπληκτικές εικόνες από το πλοίο Costa Concordia και που αποθανάτισε το Drone αποκαλύπτουν την εξέλιξη του έργου ώστε να διασωθεί το τεράστιο ναυάγιο.

Γυρισμένο κατά το ηλιοβασίλεμα , το φίλμ δείχνει το πληγέν πλοίο στο οποίο 32 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, να βυθίζεται στα 50 πόδια βάθος.

Το Costa Concordia είχε σκουριάσει προτού χτυπήσει τους βράχους του μικρού νησιού Giglio στην δυτική

ακτή της Ιταλίας τον Ιανουάριο του 2012.

Στο βίντεο όπου παρουσιάζεται εναέρια λήψη, κινείται αργά κατά μήκος του πλοίου και διασχίζει τα εξαρτήματα, καλώδια χάλυβα και αλυσίδες των αγκυρών που έχουν συσταθεί ως μέρος της επιχείρησης διάσωσης.

Στόχος είναι να θαφτεί το 114.000 τόνων όγκος στο νερό και να το ρυμουλκήσουν μακριά.

1 από 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Τα μέλη του πληρώματος και η εταιρεία έλαβε ποινή φυλάκισης 18 έως και 34 μήνες αφού επικαλέστηκαν ενοχή για πολλαπλές ανθρωποκτονίες, αμέλεια και ναυαγίο

Παρ’ όλα αυτά, δικαστικές πηγές δήλωσαν ότι κανείς από τους 5 δεν είναι πιθανό να φυλακιστεί καθώς οι ποινές ήταν για λιγότερο από 2 χρόνια και έτσι θα μπορούσαν να εξαργυρωθούν ή να ανταλλαχθούν με κοινωνικές υπηρεσίες.

«Οι ευκαιρίες λόγου είναι απαράδεκτες και δεν θα έπρεπε να προτίθενται ή να γίνονται αποδεκτές. Αυτές οι ποινές είναι γελοίες όταν έχεις θάνατο 32 ανθρώπων», δήλωσε ο Gabriele dalle Luche που εκπροσωπεί την ομάδα ρώσων επιβατών.

Ο δικηγόρος Massimiliano Gabrielli δήλωσε στους δημοσιογράφους, «αυτό είναι ντροπιαστικό για την δικαιοσύνη»

Keywords
Τυχαία Θέματα