«Κανονιά»… Τσάμπιονς Λιγκ, Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 0-2

Η Άρσεναλ διατήρησε την παράδοση που την θέλει να κερδίσει την Γουέστ Χαμ στο «Άπτον Παρκ» και ξεπέρασε την Γούεστ Χαμ στην βαθμολογία και έπιασε την Σαουθάμπτον στην 4η θέση την οποία θα αντιμετωπίσει στο «Σεντ Μέρι» την Πέμπτη (1/01/15)...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Πριν από το ματς η Γουέστ Χαμ ήταν στο +1 από την Άρσεναλ στην 5η θέση της βαθμολογίας και οι «gunners» ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να ξεπεράσουν τα «σφυριά» στον βαθμολογικό πίνακα και να μπουν, εκ νέου, σε τροχιά Ευρώπης, αλλά και να συνεχίσουν στις νίκες μετά το 2-1 επί της ΚΠΡ

στο «Έμιρεϊτς».

Ο Σαμ Αλαρντάις για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ επέλεξε το 4-3-1-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Αντριάν δεξιά ο Ο΄'Μπράιαν, αριστερά Κρέσγουελ και στο κέντρο της άμυνας ο Ρέιντ και ο Τόμκινς. Κεντρικός χαφ ο Σονγκ. Στα δεξιά του ο Αμαλφιτανό, στα αριστερά του ο Κογιατέ και ο Ντάουνινγκ πίσω από τον Σακό και τον Κάρολ.

Στην αντίπερα όχθη ο Αρσέν Βενγκέρ επέλεξε το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Στσέζνι. Δεξιά ο Ντεμπουσί, αριστερά ο Μόνρεαλ και στο κέντρο της άμυνας ο Κονσιενλί με τον Μερτεζάκερ. Η δυάδα των αμυντικών χαφ αποτελούνταν από τους Κοκελάν και Φλαμινί. Πιο μπροστά και δεξιά ο Τσάμπερλαϊν, αριστερά ο Σάντσες και ο Καθόρλα πίσω από τον Γουέλμπεκ.

Στο πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Άρσεναλ δεν ήταν καλή και την πρωτοβουλία των κινήσεων την είχε η Γουέστ Χαμ. Μάλιστα στο 6' σκόραραν, όμως το γκολ σωστά ακυρώθηκε. Ο Καμερουνέζος μέσος, Αλεξάντερ Σονγκ (πρώην παίκτης της Άρσεναλ και δανεικός στην Γουέστ Χαμ από την Μπαρτσελόνα) επιχείρησε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πολωνού πορτιέρο της Άρσεναλ ωστόσο ο Κογιατέ που ήταν σε θέση οφσάιντ επηρέαζε την φάση και το γκολ ακυρώθηκε. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πριν ακυρωθεί το γκολ ο Σονγκ δεν πανηγύρισε, δείχνοντας έτσι τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφει για την ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά.

Μετά τα πρώτα 25 λεπτά η Άρσεναλ άρχιζε να πιέζει την άμυνα της Γουέστ Χαμ και την εστία του Αντριάν, μέχρι το 40' που η υπεροχή της επιβραβεύθηκε με το 0-1. Ο Καθόρλα πήρε όλες τις κόντρες ο πεσμένος στο έδαφος, Ρέιντ, ύψωσε το αριστερό του πόδι, ανέτρεψε τον Ισπανό και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Καθόρλα εκτέλεσε, νίκησε τον συμπατριώτη του Αντριάν και άνοιξε το σκορ για τους «κανονιέρηδες». Οι Λονδρέζοι, είχαν... απόθεμα για δεύτερο γκολ και τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ντεμπουσί, Καθόρλα και Τσάμπερλαϊν «έκρυψαν» την μπάλα, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή πάσαρε στον Γουέλμπεκ κι εκείνος με τον Αντριάν εξουδετερωμένο έσπρωξε την μπάλα στην άδεια εστία της Γουέστ Χαμ, για το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γουέστ Χαμ ξεκίνησε εξίσυ δυνατά και η Άρσεναλ, άνευ λόγου, κλείστηκε πίσω στην άμυνα και το πλήρωσε. Συγκεκριμένα στο 54' ο Τόμκινς έκανε την επέλαση από τα δεξιά σέντραρε, ο Κογιατέ πήρε την κεφαλιά η μπάλα κόντραρε και τον Ντεμπουσί, για να καταλήξει στα δίχτυα του Βόιτσεχ Στσέζνι. Στη συνέχεια, το παιχνίδι ήταν ο θάνατός σου η ζωή μου. Η Γουέστ Χαμ ανέβηκε ψηλά για την ισοφάριση και άφηνε χώρο στους... δαίμονες Σάντσες, Καθόρλα, Τσάμπερλαϊν και Γουέλμπεκ τον χώρο να τρέξουν και να εκδηλώσουν αντεπιθέσεις. Το έκαναν τέσσερις πέντε φορές όμως ο Αντριάν διατήρησε το επίπεδο του σκορ στο 2-1 και στο 95' ο Βαλέντσια έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του να περνάει ελάχιστα άουτ.

Οι συνθέσεις:

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Μερτεζάκερ, Ντεμπουσί, Μονρεάλ, Κονσιελνί, Φλαμινί, Καθόρλα, Κοκλέν, Σάντσες, Τσάμπερλεϊν (90' Τσέιμπερς), Γουέλμπεκ (85' Γκιμπς).

Γουέστ Χαμ (Σαμ Αλαρνταϊς): Αντριάν, Ο' Μπράιεν (78' Ντεμέλ), Ριντ, Τόμκινς, Κρέσγουελ, Κουγιατέ (78' Νόλαν), Ντάουνινγκ, Αμαλφιτανό, Σονγκ, Κάρολ, Σακό (62' Βαλένσια).


West Ham 1 - 2 Arsenal All Goals and Full... από ViralDailyTV

The post «Κανονιά»… Τσάμπιονς Λιγκ, Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 0-2 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα