Κάνει πίσω ο Σαμαράς για την ΕΡΤ – Επαναπροσλαμβάνονται όλοι αλλά για δύο μήνες

Λύση στο αδιέξοδο της κυβερνητικής κρίσης με αφορμή την ΕΡΤ φαίνεται πως βρίσκεται λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του koolnews.gr.

Ο πρωθυπουργός όπως είπαν κυβερνητικά στελέχη, εμφανίζεται διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του και να μην συγκρουστεί με τους κυβερνητικούς εταίρους οι οποίοι απειλούν μέχρι και να ρίξουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που εφαρμοστούν «ημίμετρα» στην ΕΡΤ, καθώς ζητούν πλήρη επαναλειτουργία της και εξυγίανση ταυτόχρονα.

Το αρχικό σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για μία «μικρή ΕΡΤ» δεν γίνεται δεκτό από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ και έτσι ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να ρίξει στο τραπέζι μία καινούρια φόρμουλα βάσει της οποίας όλοι οι υπάλληλοι θα επαναπροσληφθούν μέχρι την εξυγίανση αλλά με δίμηνες συμβάσεις.

Το κλίμα στα τρία κόμματα πάντως είναι εκρηκτικό. Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένει κρίσιμη καθώς σε επίπεδο ανακοινώσεων τίποτα δεν είναι οριστικό, ούτε καν το παραπάνω σχέδιο που αποδίδει μία ΕΡΤ που θέλουν όλα τα κόμματα.

Παρά την μη επιβεβαίωση των πληροφοριών τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Φώτη Κουβέλη λίγ πριν τις 13:30 στην Βουλή προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους στην σύσκεψη στοπ Μαξίμου που θα γίνει στις 18:00 αλλά πιθανόν και να συζητήσουν το σχέδιο με τις διμηνιαίες συμβάσεις.

Παρά τα ότι διαψεύστηκε εξ αρχής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε τελικά με τον Φώτη Κουβέλη λίγο πριν τις 13:30 στην Βουλή προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους στην σύσκεψη στοπ Μαξίμου που θα γίνει στις 18:00 αλλά πιθανόν και να συζητήσουν το σχέδιο με τις διμηνιαίες συμβάσεις.

Σε επίπεδο συμβιβαστικών λύσεων υπάρχει και νέο σενάριο που προωθεί η Ιπποκράτους. Σύμφωνα με αυτό η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει λήξη συμβάσεων όσων υπαλλήλων έχουν εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις. Ο αριθμός αυτός ανέρχεται στους 384 εργαζομένους. Ενώ παράλληλα καλεί τον πρωθυπουργό να λήξει όλες τις συμβάσεις που υπεγράφησαν μετά την 17η Ιουνίου του 2012, την επομένη δηλαδή των εκλογών.

Οι εξελίξεις παραμένουν κρίσιμες και δεν έχει κριθεί τίποτα. Μέχρι το πρωί το κλίμα ήταν τουλάχιστον αρνητικό και τα κόμματα ετοιμάζονταν για εκλογές καθώς κανένα κόμμα δεν φαινόταν διατεθειμένο να κάνει πίσω.

Keywords