Καλοπερνάει ο Πιστόριους στη φυλακή – «Δεν αποτελεί απειλή» και αποκτά νέα προνόμια

Μπορεί η υπόθεση της Ρίβα Στίνκαμπ να απασχόλησε πολύ τα μέσα ενημέρωσης και ο Όσκαρ Πιστόριους να είδε την καριέρα του να καταποντίζεται μετά τη δολοφονία του 29χρονου μοντέλου, φαίνεται όμως πως οι φυλακές της Πρετόρια δεν αποτελούν για εκείνον τον εφιάλτη που πολλοί θα περίμεναν.

Δύο μόλις χρόνια μετά

την άγρια δολοφονία της Στίνκαμπ, ο πρώην παραολυμπιονίκης χαίρει ειδικής μεταχείρισης στη φυλακή της Νότιας Αφρικής, καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή των φυλακών ο καταδικασμένος δολοφόνος «δεν αποτελεί απειλή». Έτσι το στάτους του ανήκει πλέον στην κατηγορία Α και όχι στη Β που βρισκόταν αρχικά, πράγμα που σημαίνει ότι λιγοστεύουν οι περιορισμοί και αυξάνονται τα προνόμιά του. Πλέον ο Πιστόριους μπορεί να αγκαλιάζει και να φιλά τους επισκέπτες του, να φορά κοσμήματα (τα αγαπημένα του, πανάκριβα ρολόγια) και να ακούει ραδιόφωνο στο κελί του.

Επιπλέον, με τους νέους, ελαστικούς κανόνες κράτησής του, ο ίδιος μπορεί να ξεκινήσει κάποιο χόμπι για να περνούν ευχάριστα οι ώρες του, ενώ το ποσό που ο ίδιος θα μπορεί να ξοδεύει καθημερινά στο κατάστημα των φυλακών για σοκολάτες, αναψυκτικά και καλλυντικά αυξήθηκε από 7,5 σε 9,5 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το νέο του στάτους του επιτρέπει ακόμα να κάνει 24 τηλεφωνήματα το χρόνο σε αγαπημένα του πρόσωπα, ενώ μέχρι πρότινος οι κλήσεις τις οποίας δικαιούνταν περιορίζοντας στις 6. Παρόλα αυτά, ο Πιστόριους θα εξακολουθήσει να φορά την πορτοκαλί στολή της φυλακής, με την οικογένειά του να επιβεβαιώνει τους νέους, ελαστικούς κανόνες κράτησής του.

The post Καλοπερνάει ο Πιστόριους στη φυλακή – «Δεν αποτελεί απειλή» και αποκτά νέα προνόμια appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα