Κάλεσμα Σαμαρά για ενωμένη Κεντροδεξιά- Το 2021 η Νέα Ελλάδα θα είναι πραγματικότητα

Προσκλητήριο συστράτευσης σε όσους αποχώρησαν αλλά και στους εχθρούς του παρελθόντος έκανε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΝΔ παρουσιάζοντας το όραμά του για μια μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη που θα μεταμορφώσει τη χώρα με 0ρίζοντα το 2021 οπότε και συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

«Στη Νέα

Ελλάδα δεν χωράει το χθες, μόνο οι κολλημένοι μένουν στο χθες,αφήνουμε πίσω τις διαμάχες. Σε όλους εκείνους που ήταν μαζί μας και για όποιοδήποτε λόγο απομακρύνθηκαν, στον απλό πολίτη που δεν ήταν μαζί μας,έχω να πω ότι η σημαία μας ενώνει όλους.Για όποιον η υπέρβαση φαίνεται δύσκολη τον καλώ να δει τη σημαία μας που συμβολίζει την πατρίδα και την ενότητα. Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς... Εμάς μας ενώνει η Ελλάδα,ελάτε να φτιάξουμε τη νέα Ελλάδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο κ.Σαμαράς είχε εξαπολύσει επίθεση κατά «όσων έχουν κολλήσει στην μιζέρια« και αμφισβητούν τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων ενώ τόνισε πως το δίπολο «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» είναι πλέον ξεπερασμένο.

«Kάποιοι αμφισβήτησαν ακόμη και την αξία του TAP, τη μεγαλύτερη επένδυση της τελευταίας δεκαετίας. Είναι αυτοί που δεν έχουν πολιτική. Έχουν μόνο μιζέρια. Είναι οι ίδιοι που... το παίζουν προοδευτικοί. Πρόοδος είναι όραμα, σχέδιο, αποφασιστικότητα. Εμείς έχουμε όραμα, αλλά πρέπει να έχεις και σχέδιο, που να πατά στη γη. Εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε και σχέδιο. Αλλά χρειάζεται και αποφασιστικότητα και εμείς αποδείξαμε ότι στα δύσκολα δεν διστάζουμε και ότι αν χρειαστεί για να κάνουμε το άλμα, σπάμε και αυγά» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός προκάλεσε πολλά ερωτηματικά σε πολιτικούς αναλυτές, δημοσιογράφους αλλά και στελέχη της ΝΔ καθώς η επιμονή του στη χρήση του όρου «Νέα Ελλάδα» θεωρείται από πολλούς προάγγελος δημιουργίας ενός νέου κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε πάνω από 20 φορές το συγκεκριμένο όρο. Μάλιστα, το γεγονός ότι στο 9ο Συνέδριο της ΝΔ χρησιμοποιήθηκαν τόσο το μπλε όσο και το πορτοκαλί χρώμα με τον ίδιο τρόπο που τα παρουσίαζε η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη ερμηνεύθηκε ως άνοιγμα προς τον κεντρώο και φιλελεύθερο χώρο.

Ο πρωθυπουργός όρισε παράλληλα τo 2021 ως καταληκτική ημερομηνία για την πραγματοποίηση αυτού του οράματος προκειμένου η μεταμόρφωση της χώρας να συμπέσει με την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα