Και εξαιρούνται από το νέο ασφαλιστικό και δεν κατέβαλαν εισφορές οι βουλευτές!

Όχι μόνο παραδέχεται το Υπουργείο Εργασίας ότι εξαιρούνται οι βουλευτές από το νέο ασφαλιστικό, αλλά επιπλέον αποκαλύπτει ότι δεν κατέβαλαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές για τις συντάξεις τους!

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για εξαίρεση των βουλευτών από το εν λόγω σύστημα, καθώς από το 2012 υπάγονται στους φορείς ασφάλισης στους οποίους ανήκουν, λόγω της εργασίας τους πριν από την εκλογή τους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Από το Γενικό Λογιστήριο

του Κράτους καταβάλλονταν οι συντάξεις μέχρι το 2012.

Δηλαδή, δεν υπάρχει φορέας κοινωνικής ασφάλισης αρμόδιος για να καταβάλλει τις συντάξεις αυτές, καθώς οι βουλευτές δεν κατέβαλαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές.

Ετσι λοιπόν, δεν είναι νοητή η υπαγωγή τους στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που δημιουργείται για πρώτη φορά, διότι ο ΕΦΚΑ συγκροτείται από ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα από φορείς κοινωνικής ασφάλισης και μόνο.

Συνεπώς, δεν πρόκειται για εξαίρεση των βουλευτών από το σύστημα του ΕΦΚΑ, αφού μετά το 2012 (4093/12) οι βουλευτές υπάγονται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους ανήκουν, λόγω της μισθωτής εργασίας που παρείχαν πριν από την εκλογή τους».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τους βουλευτές, στην ίδια κατηγορία ανήκουν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης, δηλαδή δήμαρχοι, νομάρχες και περιφερειάρχες.

The post Και εξαιρούνται από το νέο ασφαλιστικό και δεν κατέβαλαν εισφορές οι βουλευτές! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα