Και επίσημα οι γυναίκες οι κολώνες του σπιτιού – Ρεμπεσκέδες οι άντρες

Μία νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι οι γυναίκες δουλεύουν παραπάνω από τους άνδρες καθώς έχουν και πολλές άλλες δουλειές εκτός από το επάγγελμα τους.Ο οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας έκανε μία έρευνα σε 28 χώρες και απέδειξε ότι οι γυναίκες κάνουν πολλές άλλες δουλειές σε σχέση με όσες κάνουν οι άνδρες.

Μαγείρεμα, πλύσιμο, σούπερ μάρκετ, διάβασμα των παιδιών και γενικά οι δουλειές του σπιτιού γίνονται κατά κύριο λόγο από γυναίκες. Οι άνδρες καταναλώνουν πολύ λιγότερο χρόνο σε αυτές. Τα σκήπτρα κρατάνε οι

γυναίκες στη γειτονική Ιταλία και οι Γιαπωνέζες που δουλεύουν την εβδομάδα, 21 ώρες παραπάνω από τους άνδρες τους. Στη συνέχεια έρχονται οι γυναίκες από την Ινδία με 18 ώρες, οι Ισπανίδες με 15 ώρες, οι γυναίκες από την Νέα Ζηλανδία, την Τουρκία και τον Καναδά με 14 ώρες. Ακολουθούν οι γυναίκες από την Κορέα με 13,5 ώρες, από το Μεξικό με 13 ώρες και οι Γαλλίδες με 12,5 ώρες. Στην Βρετανία οι γυναίκες δουλεύουν 11 ώρες παραπάνω από τους άνδρες τους ενώ παράλληλα δουλεύουν τρεις ώρες λιγότερες στο επάγγελμα τους. Τελευταίες είναι οι Κινέζες με 8 ώρες παραπάνω την εβδομάδα.

Τα ζευγάρια στις ΗΠΑ, Νότιο Αφρική, Φινλανδία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Αυστρία, Βέλγιο και Δανία μοιράζουν τις δουλειές πιο αξιοκρατικά.

Κατά μέσο όρο οι γυναίκες δουλεύουν 31,5 ώρες παραπάνω από τους άνδρες σύμφωνα με την έρευνα. Παράλληλα, οι άνδρες ξοδεύουν συνολικά 21 ώρες σε δουλειές εκτός επαγγέλματος αλλά δουλεύουν παραπάνω από τις γυναίκες σε μισθωμένη εργασία, συνολικά 33,7 ενώ οι γυναίκες 24,5.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα