Ήρθε (;) η ώρα του ΟΑΚΑ

Ναι μεν, στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις τους, ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Όμως δεν πρέπει να υποτιμήσει τους πράσινους που έχουν δείξει ότι ξέρουν να παίρνουν τα ματς όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο… Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Πριν από δύο μήνες ο Παναθηναϊκός ήταν στο Ισραήλ για να παίξει με τη Μακάμπι το τέταρτο παιχνίδι του εκεί. Είχε

έρθει 1-1 στην Αθήνα και είχε χάσει το πρώτο ματς στο Ισραήλ. Η Μακάμπι ήταν σαφώς πιο νεανική και τρεχαλερή ομάδα από ότι ο ΠΑΟ, όπως είναι και σήμερα ο Ολυμπιακός. Εννοείται ότι εκείνη τη μέρα ο ΠΑΟ κατέβηκε με την πλάτη στον τοίχο. Το αποτέλεσμα το ξέρετε. Την κέρδισε εκεί και μετά από 3-4 μέρες την ξανακέρδισε στην Αθήνα.

Σήμερα τα ξημερώματα έπαιζαν οι Σπερς και με τους Οκλαχόμα Θάντερ το δεύτερο ματς μέσα στο Σαν Αντόνιο, δύο μέρες μετά το πρώτο. Το Σαν Αντόνιο είναι γερασμένη ομάδα θα έλεγα. Επίσης οι καλύτεροι παίκτες του (Ντάνκαν, Τζινόμπιλι και Πάρκερ) έχουν άθροισμα ηλικίας τα 100 χρόνια. Αντίθετα οι Οκλαχόμα με τους διαστημικούς Ντουράν, Γουέστμπρουκ και Χάρντεν έχουν σύνολο ηλικίας 67 χρόνια. Το πρώτο ματς τα παππούδια το πήραν στο πόντο. Σήμερα το πρωί το κέρδισαν στην άνεση, με καμιά 10αριά πόντους, αφού λίγο πριν είχαν φτάσει και στους 22..

Καταλάβατε που θέλω να το πάω. Ότι αυτά που βλέπω σήμερα γραμμένα στις ολυμπιακές εφημερίδες, που δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός πάει να το πάρει στη σιγουράτζα μέσα εκεί με τρομάζουν – με τρομάζουν περισσότερο αν το πάρουν σοβαρά και οι ίδιοι οι παίκτες. Δεν είναι δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς, με την ευκολία που κέρδισε ο Ολυμπιακός το προηγούμενο ματς. Και εγώ από τη μεριά μου δίνω τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει ο Ολυμπιακός μέσα στον Παναθηναϊκό, από ότι έδινα κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Αλλά δεν παύω να πιστεύω ότι η έδρα σε αυτά ματς είναι βαρύ φορτίο για αυτόν που πάει να παίξει εκεί. Ο ΠΑΟ έχει βρεθεί πολλές φορές με ντεσαβαντάζ και καθάρισε, όπως είχε γίνει και με τη Σιένα, όπως και με την Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός δεν δικαιούται να μιλάει με έπαρση όταν παίζει απέναντι στον Παναθηναϊκό, μιας και αυτή η ομάδα, αν υπολογίσουμε τους ευρωπαϊκούς τίτλους, είναι η καλύτερη ομάδα την τελευταία 10ετια στην Ευρώπη. Κουρασμένη είναι, έλλειψη έμπνευσης φαίνεται να έχει, δύσκολα φαίνεται να ακολουθεί τους πιτσιρικάδες στο γρήγορο παιχνίδι. Αλλά, όπως είπε και ο Ντούντα που είναι πιο σοφός από όλους μας μάλλον, δεν μπορείς να παίξεις εκτός έδρας το ίδιο γρήγορο παιχνίδι που έκανες στην έδρα σου. Ίσως το λέει και για ξεκάρφωμα, αλλά και την προηγούμενη φορά έπαιξε πιο συμμαζεμένα. Όχι ότι ο Ολυμπιακός δείχνει να κωλώνει στο 5 εναντίον 5, μιας και τις τρεις φορές χτύπησε και ξεπέρασε τους 80 πόντους. Στα 120 λεπτά που έχουν παίξει μέχρι σήμερα οι δύο ομάδες, είναι σαφές ότι στα 100 από αυτά ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός όμως δείχνει ότι με ένα 7λεπτο ξέσπασμα μπορεί να καθαρίσει ένα ματς στο πιτς-φιτίλι. Οι παίκτες του είναι πιο έμπειροι κ

Keywords
Τυχαία Θέματα