Ιράκ: Επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης Σιντζάρ ετοιμάζουν οι Κούδροι πεσμεργκά

Κουρδικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στο βορειοδυτικό Ιράκ με σκοπό να εξαπολύσουν επίθεση για να ανακαταλάβουν την πόλη Σιντζάρ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πριν από περίπου έναν χρόνο, σκοτώνοντας και υποδουλώνοντας χιλιάδες από του Γιαζίντι κατοίκους της.

Το Σιντζάρ είναι στρατηγικής και συμβολικής σημασίας αφού βρίσκεται επάνω στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις Μοσούλη και Ράκα, τα προπύργια του Ι.Κ. στο Ιράκ και τη Συρία αντίστοιχα.

Τον

Δεκέμβριο του 2014 οι κουρδικές δυνάμεις εκδίωξαν τους τζιχαντιστές από μια περιοχή στα βόρεια του όρους Σιντζάρ, όμως οι σουνίτες μαχητές του Ι.Κ. διατηρούν τον έλεγχο της νότιας πλευράς του βουνού, όπου βρίσκεται η ομώνυμη πόλη.

Κάτοικοι των κοινοτήτων κατά μήκος ενός κεντρικού δρόμου που οδηγεί στο βουνό ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες είδαν να περνούν από εκεί δεκάδες στρατιωτικά, μεταγωγικά οχήματα με Κούρδους πεσμεργκά. Οι προετοιμασίες για την επίθεση πάντως περιπλέκονται λόγω της αντιπαλότητας μεταξύ των Κούρδων και των δυνάμεων των Γιαζίντι στο Σιντζάρ.

Εκπρόσωποι των πεσμεργκά αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές, όμως μια πηγή των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας είπε ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και αφού ολοκληρωθεί η συλλογή πληροφοριών.

The post Ιράκ: Επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης Σιντζάρ ετοιμάζουν οι Κούδροι πεσμεργκά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα