Ημίγυμνος εγκατέλειψε το πλοίο, σαν ποντίκι, ο καπετάνιος της Νότιας Κορέας [βίντεο]

Ολόκληρο τον πλανήτη έχει συγκλονίσει η απίστευτη τραγωδία που εξελίχθηκε στην Νότια Κορέα με εκατοντάδες ανήλικα παιδιά να χάνουν τη ζωή τους.

Συνεχώς όλο και περισσότερες πληροφορίες για τις ευθύνες και τα αίτια του πολύνεκρου ναυαγίου έρχονται στο φως της δημοσιότητας με τη φιγούρα που πρωταγωνιστεί είναι αυτή του καπετάνιου του οχηματαγωγού Sewol. Στο βίντεο μάλιστα ξεχωρίζει με σκυμμένο το κεφάλι και τα χαρακτηριστικά του να καλύπτονται από μία κουκούλα, κάνοντας ξεκάθαρο πως ο καπετάνιος αποχωρίστηκε άμεσα τη «γέφυρά» του και αποτέλεσε ένα από τα πρώτα πρόσωπα που διασώθηκαν. Την ίδια στιγμή φυσικά, γνώριζε πως πήρε στον «λαιμό» με τους άθλιους χειρισμούς τους, εκατοντάδες επιβάτες και αμέτρητων μαθητών, δίνοντάς τους οδηγίες για να μένουν στη θέση τους. Αυτές μάλιστα είναι και οι οδηγίες που ουσιαστικά τους έστειλαν μαζί με το πλοίο στον βυθό της θάλασσας, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν σωθεί όλοι.

Τη Δευτέρα, η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή κυκλοφόρησε το νέο βίντεο που απεικονίζει τον πλοίαρχο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος να εγκαταλείπουν τρέχοντας το πλοίο. Μάλιστα, φαίνεται η επικίνδυνη κλίση που έχει πάρει το πλοιάριο στην αριστερή πλευρά, ενώ ακόμη και το ανώτερο κατάστρωμά του είναι κάτω από το νερό. Όμως ο καπετάνιος φορώντας ένα πουκάμισο και το εσώρουχό του, μαζί με άλλα μέλη του πληρώματος, έφθασε στη σωστική λέμβο, άφησαν τους επιβάτες στην τύχη τους.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας παραιτήθηκε λίγο μετά το ναυάγιο

Το βίντεο τραβήχτηκε λίγο πριν το φορτηγό πλοίο βυθιστεί παγιδεύοντας τους άτυχους επιβάτες, στους οποίους επί ώρα δινόταν αυστηρή οδηγία να μην μετακινηθούν και να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Το βίντεο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις κατά του καπετάνιου και του πληρώματος, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι Korean Times τον χαρακτηρίζουν «δειλό». «Φτάνοντας στην κουπαστή, μπαίνει προσεκτικά στο πλοίο του λιμενικού, κρατώντας από όπου μπορεί για να μην πέσει. Δίπλα του ήταν 14 σωστικές λέμβοι που δεν έδωσε διαταγή να πέσουν στη θάλασσα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Άλλο δημοσίευμα τονίζει ότι το κατάστρωμα είναι άδειο, δηλαδή ενώ ο καπετάνιος ανέβηκε για να σωθεί οι υπόλοιποι έμειναν κάτω, ακολουθώντας οδηγίες της γέφυρας. Επιπλέον, καυτηριάζεται το γεγονός πως τα σωστικά συνεργεία δεν φαίνονται να προσπαθούν να μπουν στο πλοίο για να σώσουν τους ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα