Ικανοποιήση Σαμαρά για τον TAP: Η δημιουργία του αγωγού κλείνει τα σενάρια περί Grexit

Χαρακτηρίζοντας την ως τη μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία που έγινε εδώ και 10 χρόνια στην Ελλάδα ο Αντώνης Σαμαράς χαιρέτισε την απόφαση των Αζέρων να διοχετεύσουν το αέριο τους στην Ευρώπη μέσω του αγωγού TAP.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την τοποθέτηση του αγωγού ως ένα «τεράστιο έργο»

το οποίο βάζει τέλος στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Κανείς δεν θα έκανε μια τέτοια επένδυση σε μια χώρα η οποία θα μπορούσε να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και ανέλυσε στη συνέχεια τα οφέλη που θα έχει η Ελλάδα από την κατασκευή και λειτουργία του έργου.

Η δημιουργία του αγωγού φέρνει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, φορολογικά οφέλη για τους κατοίκους των γύρω περιοχών ενώ ενισχύει την αυτάρκεια της χώρας καθώς πλέον η Ελλάδα δεν θα έχει μόνο ένα προμηθευτή φυσικού αερίου.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η τοποθέτηση του αγωγού θα κάνει την Ελλάδα ένα «ενεργειακό μέτωπο» και επεσήμανε πως η χώρα σύντομα θα πρέπει να γίνει παραγωγός ενέργειας στέλνοντας σαφές μήνυμα για την πρόθεσή του να γίνουν έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ για εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα