Ιδομενέας Κατάκης: Ο ταγματάρχης της Χρυσής Αυγής που εκπαίδευσε τον Κασιδιάρη [εικόνα]

Λίγες μέρες νωρίτερα αποκαλύφθηκε το μίνι οπλοστάσιο που διατηρούσε στο σπίτι του ο ταγματάρχης του ελληνικού στρατού, αλλά και τα αναμνηστικά, βιβλία και πολλά ακόμη που είναι ικανά να τον συνδέσουν με τη Χρυσή Αυγή.

Ο 51χρονος Ιδομενέας Κατάκης, σήμερα το πρωί δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο Λάρισας με ποινή φυλακίσεως 18 μηνών για παράνομη οπλοκατοχή και με 5 μήνες ακόμη για την μη ανανέωση των αδειών για τα κυνηγετικά όπλα που διατηρούσε. Κατά

συγκερασμό η τελική ποινή ορίστηκε στους 20 μήνες με 3ετή αναστολή.

Οι επαφές του με τη Χρυσή Αυγή

Ο ταγματάρχης των Πεζοναυτών και διοικητής του λόχου Διοικήσεως της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Μοράβας, ήταν εκπαιδευτής του Ηλία Κασιδιάρη την εποχή που αυτός υπηρετούσε στις Ειδικές Δυνάμεις σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής. Ο ίδιος, βέβαια, αρνείται τη σχέση του με την οργάνωση, παρόλο που τα ευρήματα της Ελληνικής Αστυνομίας στο σπίτι του δείχνουν το αντίθετο.

Στην έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου στο σπίτι του ταγματάρχη βρέθηκαν εκτός από ένα μίνι οπλοστάσιο και DVD μέσα σε θήκη με εντυπωμένες εικόνες της Χρυσής Αυγής, καπέλο τύπου τζόκεϊ, πόστερ, κούπες, κανάτες, πετσέτα και αναπτήρες με το έμβλημα της χούντας και της Χρυσής Αυγής, καθώς και δέκα βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο.

Οι σχέσεις του ταγματάρχη με τη Χρυσή Αυγή ξεκίνησαν από την εποχή που είχε δίπλα του τον - τότε – φαντάρο, Ηλία Κασιδιάρη, όπου και τον εκπαίδευε.

«Δεν φανταζόμασταν, δεν περνούσε καν από το μυαλό μας ότι είναι χρυσαυγίτης», λένε όσοι τον ξέρουν αφού οι κινήσεις του ήταν πολύ μετρημένες και ο ίδιος πάντα διακριτικός.

Όσο για το προφίλ που διατηρεί στο Facebook ο κ. Κατάκης περιείχε φωτογραφίες από ασκήσεις, συναδέλφους και εκπαιδευόμενους του. Ενώ είναι φίλοι με τους Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα