Ιδιαίτερη και γευστική! Συνταγή για σούπα με αρακά από τον Άκη Πετρετζίκη

10:11 6/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Λαχταριστή, πρωτότυπη και εύκολη, η σούπα με αρακά μπορεί να απογειώσει το τραπέζι σου. Η πρόταση είναι εγγυημένη αφού φέρει την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες3 κούπες ζωμό κοτόπουλου1/3 της κούπας φύλλα μέντας ή δυόσμο1 κιλό φρέσκα καθαρισμένα ή κατεψυγμένα μπιζέλιαΦύλλα κάρδαμου και έξτρα ελαιόλαδο για σερβίρισμα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας

συχνά, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Βάζουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει.

Ρίχνουμε το δυόσμο και τα μπιζέλια. Καλύπτουμε με το καπάκι αφήνουμε να φτάσουν σε σημείο βρασμού. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια, αλλά το χρώμα τους να είναι έντονο πράσινο.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αμέσως τη χτυπάμε μέσα στην κατσαρόλα με ένα ραβδομπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε. Όσο την αφήνουμε μέσα στη ζεστή κατσαρόλα, η σούπα μας θα χάσει το λαμπερό πράσινό της χρώμα. Οπότε σε αυτό το σημείο θέλει προσοχή και να δουλέψουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Με μια κουτάλα βάζουμε σε ατομικά μπολ. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και φύλλα κάρδαμου.

Πηγή: akispetretzikis.com

The post Ιδιαίτερη και γευστική! Συνταγή για σούπα με αρακά από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα