iPrune: Ένα Bonsai για καλή τύχη που… φορτίζει το κινητό σας!

07:15 2/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Ένα επίτευγμα του Γάλλου σχεδιαστή Βιβιέν Μουλέρ με συσσωρευμένους 27 ηλιακούς συλλέκτες έχει ξετρελάνει τους gatdgetάκηδες του πλανήτη! Το υψηλής αισθητικής iPrune προορίζεται για να κοσμήσει το σαλόνι σας αλλά… να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο σε μόνο τέσσερις ώρες. Τα φύλλα του μπορεί να μην είναι πράσινα, αλλά το δυναμικό τους για την ενεργειακή απόδοση είναι σίγουρα υψηλό.

Το μικρό αυτό μπονσάι που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο κοινό αποτελεί έναν αρκετά περίτεχνο φορτιστή τηλεφώνου. Η συσκευή αυτή διαθέτει 27 μικρά ηλιακά πάνελ πυριτίου τα οποία αποτελούν τα επονομαζόμενα «φύλλα».

Η βάση του gadget κρύβει μια μπαταρία που αποθηκεύει την ηλιακή ενέργεια.

Είναι ικανό να κρατήσει αρκετή ενέργεια για να φορτίσει ένα iPad δύο φορές και μπορεί να φορτίσει ένα κινητό σε μόλις τέσσερις ώρες.

Με το ενεργειακό κόστος στα ύψη, η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την τεχνολογία geeks, ώστε να φορτίζεται το κινητό τηλέφωνο σε ένα εμπνευσμένα «καταπράσινο φιλικό περιβάλλον».

Το iPrune κρύβει μια σύνδεση USB κάτω από το ξύλο-κορυφή μονάδα βάσης.

Ο σχεδιαστής δήλωσε ότι εμπνεύστηκε για να κάνει το προϊόν παρατηρώντας αληθινά δέντρα και να σημειωθεί ότι τα φύλλα τους λειτούργησαν ως φυσικοί ηλιακοί συλλέκτες. Η έμπνευση του Βιβιέν Μουλέρ για το σχέδιο προέρχεται από μια παραδοσιακή ιαπωνική μορφή τέχνης στην οποία καλλιεργούνται δένδρα σε γλάστρες μικρογραφία.

Ο ίδιος επισήμανε ότι περιμένει να λάβει 400 παραγγελίες για το προϊόν πριν από την έναρξη της παραγωγής του.

Αλλά ενώ το gadget μπορεί να μειώσει τους λογαριασμούς ενέργειάς σας, μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο για να μαζέψετε το ποσό που απαιτείται για να το αποκτήσετε, καθώς κοστίζει £ 283.

Keywords
Τυχαία Θέματα