Η ζωή του τελευταίου Ρώσου τσάρου, πριν την εκτέλεση, σε φωτογραφίες

18:02 9/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Μια αξιοσημείωτη συλλογή οικογενειακών φωτογραφιών, που απεικονίζουν την καταδικασμένη βασιλική οικογένεια της Ρωσίας στις προσωπικές της στιγμές, εντοπίστηκε κρυμμένη σε ένα απομονωμένο μουσείο της Σιβηρίας.

Δύο χρόνια πριν ο Τσάρος Νίκολας ΙΙ και η οικογένειά του εκτελεστούν, κατ’ εντολή του Σοβιετικού Βλαντιμίρ Λένιν, όπως φαίνεται μαθαίνει στη νεότερη κόρη του, Αναστασία, πως να καπνίζει.

Ο Νίκολας ΙΙ ήταν ο τελευταίος Τσάρος της Ρωσίας, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του, κατά τη διάρκεια της έντασης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αναφέρουν οι

Siberian Times, που εντόπισαν το πολύ σπάνιο φωτογραφικό υλικό: «Εκείνη την εποχή, το κάπνισμα δεν θεωρούνταν ιδιαίτερα κακή συνήθεια, και πολύ συχνά οι γονείς ενθάρρυναν τα παιδιά τους να καπνίσουν. Μάλιστα, σε ένα γράμμα, η Αναστασία είχε γράψει στον πατέρα της: “Κάθομαι εδώ με το παλιό σου τσιγάρο, που μου έδωσες κάποτε, και έχει πολύ ωραία γεύση”».

Η αυτοκρατορική οικογένεια εκτελέστηκε το 1918, με τα σώματα της Αναστασίας και του μικρού της αδερφού, Αλεξέι, να έχουν θαφτεί ξεχωριστά από εκείνα της οικογένειάς τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα