Η υπέροχη Ρέιτσελ Βάιζ – Από τη Μούμια στο κρεβάτι του Τζέιμς Μποντ

07:39 7/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο λόγος που ζηλεύουμε τον Ντάνιελ Κρεγκ δεν είναι η ΜΙ6, αλλά για το Bond Girl που έχει δίπλα του.

Από τον Κώστα Χρήστου

Η πρώτη φορά που την αντίκρισα ήταν σε μια ταινία ξεχασμένη από τον κινηματογραφικό θεό. Το ‘‘I Want You’’ του Μάικλ Γουίντερμποτομ δεν είναι κάποιο έργο που θα χεις δει, εκτός και αν είσαι σινεφίλ ή συνήθιζες να ξενυχτάς βλέποντας κάποιες υπέροχες ταινίες που έβαζε κατά καιρούς η ΕΡΤ. Και το αγγλικό ερωτικό θρίλερ με την Ρέιτσελ Βάιζ, ήταν από αυτές τις ταινίες που δύσκολα ξεχνάς.

Αν και στην ουσία ήταν η ταινία που την έβαλε στο χάρτη, οι περισσότεροι από εμάς την γνωρίζουν από άλλα πιο Χολιγουντιανά έργα, όπως τα Mummy, το Constantine, το Borne Legacy και φυσικά το Agora. Όλα τα έργα είχαν ένα κοινό: Τη μέγιστη Αγγλική φινέτσα της Ρέιτσελ Βάιζ.

Η Ρέιτσελ Βάιζ είναι μια γυναίκα που σε γοητεύει εύκολα αλλά θα σου αρέσει δύσκολα. Σε εκείνη δεν θα συναντήσεις τον αχαλίνωτο ερωτισμό της Σκάρλετ Γιόχανσον ή την τσαχπινιά της σαφώς νεώτερης Έμμα Στόουν. Η Βάιζ ήταν πάντα μια γυναίκα που της άρεσε να κρατάει τους τύπους ακόμη και στους ρόλους της. Βέρα Αγγλίδα και Λονδρέζα μέχρι το κόκκαλο, ανήκει στους τύπους των γυναικών που έχουν πολλά να δώσουν μόνο σε αυτόν που θα διαλέξουν. Δεν είναι γυναίκα-έκθεμα, καθότι έχει μιλήσει πολλές φορές ότι της αρέσει να παίρνει τις καταστάσεις στα χέρια της και πως από μικρή ηλικία ήταν ατρόμητη.

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Με τους άντρες τα καταφέρνει επίσης το ίδιο καλά με τις ταινίες. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Esquire το 2009, αναφέρεται από τον δημοσιογράφο πως ήταν η πρώτη επιλογή των αντρών στην Αγγλία για να την κάνουν γυναίκα τους. Ήταν μέχρι το 2001 με τον Ντάρεν Αρονόφσκι, πριν γνωρίσει τον Ντάνιελ Κρεγκ το 2010 και μέχρι τότε είχε κάνει πολλές φωτογραφίσεις σε περιοδικά όπως το GQ, το Bazaar, τη Vogue και το Esquire. Μέχρι και σήμερα δεν είδαμε ποτέ την Ρέιτσελ Βαίζ να «ξεφεύγει» στις φωτογραφίσεις της. Κρατάει τους τύπους μια Βικτωριανής δεσποινίδας που γνώρισες σε κάποιο Αγγλικό γεύμα. Ακόμη και αν ντρέπεται να σου πιάσει το χέρι, μπορεί να ικανοποιήσει τα πιο τρελά σου όνειρα. Όμως μόνο αν σε επιλέξει. Κάτι τέτοιο πρέπει να είδε στα μάτια της και ο διάσημος σχεδιαστής Ναρσίσκο Ροντρίγκεζ, ο οποίος την έχει αποκαλέσει πολλάκις μούσα του και μάλιστα πολλά από τα κομμάτια του έχουν σχεδιαστεί είτε πάνω της, είτε αποκλειστικά για την ίδια.

Η Βάιζ βρίσκεται πλέον στα 43 της χρόνια, αλλά αποτελεί παράδειγμα ομορφιάς και ήθους, τόσο στους κύκλους του Χόλιγουντ, όσο και στην προσωπική της ζωή. Ακόμα και οι φήμες που ήθελαν τον Ντάνιελ Κρεγκ να την απατά με τη Σιέννα Μίλερ, η ίδια τις χειρίστηκε σαν κυρία. Δεν ξέρουμε αν πραγματικά ο Ντάνιελ Κρεγκ είπε στην ηχογραφημένη κασέτα το «σ’ αγαπώ» στη Σιέννα Μίλερ αλλά αν τελικά οι φήμες ισχύουν, είναι από τους άντρες που σπατάλησαν το πιο ιερό δώρο που θα μπορούσε να έχει άντρας.

Αυτή είναι η Ρέιτσελ Βάιζ. Μια γυναίκα που μας κάνει να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό, που μας μεταμορφώνει σε gentleman, που θα μπορούσε να μας έχει στα γόνατα μόνο αν χαμογελούσε και ψέλλιζε μερικές λέξεις με την Αγγλική προφορά της.

Τουλάχιστον ο Μποντ έχει βρει το ένα και μοναδικό Bond Girl…

Keywords
Τυχαία Θέματα