«Η τέχνη της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας» – Η Λουτσιάνα Κρεμονίνι Λογαρά σου κάνει ιδιαίτερα!

Μάθε όλα τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας!

Η Luciana Cremonini-Λογαρά συνθέτει, σε 234 συνταγές, έναν ολοκληρωμένο οδηγό της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας, προβάλλοντας κλασικά τοπικά πιάτα που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, και επεμβαίνει αυθόρμητα, ξεφεύγοντας από στερεότυπα και δογματισμούς, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει τις νέες τάσεις, δίνοντας μια προοδευτική και καλειδοσκοπική διάσταση στην έννοια της μαγειρικής, που γίνεται έκφραση συναισθημάτων και αισθητικής.

Όπως αναφέρει και η ίδια στην εισαγωγή του βιβλίου, «Η μαγειρική, είναι καλειδοσκοπική: εάν καταλάβετε την

κεντρική ιδέα πίσω από μια συνταγή, θα μπορέσετε να τη «μετασκευάσετε» με τον δικό σας τρόπο, χωρίς να αλλοιωθεί η ουσία. Γι’ αυτό το λόγο, στο συγκεκριμένο βιβλίο, κάποιες συνταγές είναι αρκετά αναλυτικές, ενώ άλλες όχι, ώστε να αποκτήσουν τη δική σας προσωπικότητα, τη δική σας αποκλειστική υπογραφή. Μην ξεχνάτε πως βασικό χαρακτηριστικό της μαγειρικής είναι η διασκέδαση κατά τη διαδικασία και η απελευθέρωση της κρυφής σας φαντασίας και του πλούτου της ψυχής σας, γιατί, πάνω απ’ όλα, το φαγητό είναι η ζωή, και δεν υπάρχει ζωή χωρίς ψυχή».

Η Luciana Cremonini, απόφοιτος Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Ρώµης, La Sapienza, γεννήθηκε και έζησε στη Ρώµη, µέχρι που µετακόµισε µόνιµα στην Αθήνα µε τον Έλληνα σύζυγό της. Το 1976, σε συνεργασία µε δύο ακόµη φίλες, δηµιούργησε το κατάστηµα «CucinaForme» µε είδη κουζίνας, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να διδάσκει ιταλικά. Στη συνέχεια ασχολήθηκε µε τη δηµιουργία κοσµηµάτων από ανακυκλώσιµα υλικά και vintage motifs, ενώ το 1986 άρχισε να ασχολείται µε τη διακόσµηση βιτρινών καταστηµάτων και εσωτερικών χώρων οικιών και ξενοδοχείων. Από το 1995 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επιλεκτικά µε διοργανώσεις εγκαινίων και πάρτι, αναλαµβάνοντας κυρίως τη διακοσµητική και γαστρονοµική επιµέλεια. Συνεργάστηκε κατά περιόδους µε τη µη κερδοσκοπική πολιτιστική οργάνωση «Πύρνα» διδάσκοντας σε σεµινάρια µε θέµα την ιταλική κουζίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα