Η συγκλονιστική εξομολόγηση της μητέρας της Ασπασίας: «Δεν μπορεί να σηκωθεί, προσευχηθείτε όλοι για το παιδί» [βίντεο]

Πριν δεκαεφτά μήνες , η ιστορία της Ασπασία συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Ο πατέρας της, την είχε πυροβολήσει στο κεφάλι στο κέντρο του Άργους για να εκδικηθεί την πρώην σύζυγο του. Από τότε η Ασπασία είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι και δίνει αγώνα για να σηκωθεί και πάλι στα πόδια της και να μιλήσει.

Η μητέρα της Ασπασίας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Μια» και αναφέρθηκε στην κατάσταση της κόρης της ενώ μίλησε και για την τραγική μέρα που έμαθε τι συνέβη στο παιδί της. Μάλιστα, η μητέρα της κοπέλας εξομολογήθηκε πως έχει συγχωρέσει τον πρώην σύζυγό της, αφού όπως αποδείχτηκε ήταν άρρωστος και προφανώς εκείνη την στιγμή έβλεπε μπροστά του εκείνη και όχι την κόρη τους.

«Έμαθα ότι πυροβόλησαν μία κοπέλα στην αγορά του Άργους. Εκεί κατάλαβα ότι ήταν η Ασπασία. Έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε. Ήμουν βέβαιη ότι ήταν η Ασπασία. Εκεί πάγωσαν τα πάντα. Πάγωσε ο χρόνος, σταμάτησαν τα πάντα. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, το σοκ ήταν μεγάλο. Θυμάμαι ότι ρωτούσα αν η Άσπα ζει. Όσοι μπορούσαν να μιλήσουν μου έλεγαν ναι αλλά τα μάτια τους μου έλεγαν όχι. Δεν μπορούσα να μπω μέσα. Την είδα την επόμενη μέρα τα ξημερώματα μετά το χειρουργείο».

Σχετικά με το πώς αποφασίστηκε να συναντηθεί η έφηβη με τον πατέρα της, η μητέρα είπε: «Την είχε πιέσει αρκετά να συναντηθούνε αλλά δεν ήθελε. Όχι επειδή δεν τον αγαπούσε, τον λάτρευε στην κυριολεξία απλά δεν ήθελε επειδή της δημιουργούσε προβλήματα. Ωστόσο, αποφάσισε να τον δει επειδή επέμενε.

Σηκώθηκε το πρωί, πήγε στην εκκλησία να εξομολογηθεί, έκανε μια βόλτα στα μαγαζιά με μια φίλη της, γύρισε σπίτι και με περίμενε. Συναντηθήκαμε, είπαμε δυο κουβέντες και έφυγε. Η τελευταία κουβέντα που άκουσα από το στόμα της ήτανε “σ’ αγαπώ και μην με μουρλάνεις στα μηνύματα”».

Τι προβλήματα της δημιουργούσε; « Η ψυχολογική βία είναι εξίσου σημαντική και σοβαρή. Της έστελνα μηνύματα για να την τονώσω όταν τον συναντούσε: “Μην παίρνεις σοβαρά όσα σου λέει ο μπαμπάς, μην στεναχωριέσαι”. Της είχα πει ότι φοβόμουν εκείνη την ημέρα και μου είπε έλα και εσύ. Της είπα να μην έρθει σπίτι μπορεί να ήθελε να φάνε έξω. Το πιο πιθανό αν ήταν σπίτι θα την είχε σκοτώσει».

Σε είχε ποτέ απειλήσει; «Με απειλούσε αλλά δεν μου είχε πει ότι θα με σκοτώσει με όπλο. Πέντε φορές, ίσως και έξι είχα κάνει καταγγελία στην αστυνομία. Του έκανα επειδή μου δημιουργούσε προβλήματα: μου έσπασε το αυτοκίνητο, με πέταξε κάτω από το αυτοκίνητο μου μπροστά στην Άσπα, ερχόταν νύχτα και χτύπαγε τα κουδούνια.

Αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν διπολική προσωπικότητα με τάσεις σχιζοφρένειας, το είπαν οι ψυχολόγοι. Θεωρώ πως είχε τρελαθεί. Πιθανόν δεν έβλεπε μπροστά του την Ασπασία. Αν έβλεπε εμένα, γιατί δεν το έκανε σε εμένα; Αυτό που περνάει το παιδί είναι άδικο. Ότι και να έχει γίνει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, δεν σηκώνεις ένα πιστόλι να πυροβολήσεις το παιδί σου» λέει η τραγική μητέρα και συνεχίζει:

«Βρέθηκε μία επιστολή που έγραφε πως κανονικά πρέπει να σκοτώσει εμένα αλλά θα πάρει μαζί του την Ασπασία για να πεθάνω αργά από το μαράζι. Εγώ είπα όχι δεν θα σου περάσει. Δεν θα πεθάνει μαζί σου η Ασπασία.

Ήταν ένας άνθρωπος με προβλήματα. Δεν τα είχα αντιληφθεί όλα από την αρχή. Αυτό που έκανε δεν μπορούσα να το φανταστώ. Είχαμε προβλήματα όπως όλα τα ζευγάρια. Όταν μία γυναίκα συνειδητοποιεί πως έχει τελειώσει αυτό που έχει με τον σύζυγο της, τον σύντροφο της, καλό θα είναι να φεύγει εκείνη την στιγμή. Να μην σκέφτεται τι θα πει ο κόσμος. Να μην σκέφτεται τι θα γίνει το παιδί.

Όταν πήρα την απόφαση να τελειώσει όλο αυτό μου γύρισε μπούμερανγκ. Η Ασπασία ήξερε τα πάντα και είχε καταλάβει. Τα παιδιά πληγώνονται όταν χωρίζουν οι γονείς αλλά επειδή ήταν λογική μου είχε πει πως αφού οι γονείς μου δεν μπορούν να είναι μαζί, ας χωρίσουν. Έχω χωρίσει έξι χρόνια αλλά αυτή η κατάσταση είναι πολλά χρόνια».

Η ίδια αποκάλυψε πως έχει συγχωρέσει τον πρώην σύζυγο της: «Τον έχω συγχωρέσει επειδή ήταν άρρωστος. Είμαι θυμωμένη. Δεν είμαι αυτή που θα τον κρίνω θα κριθεί από αλλού. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, αυτοί που τον έσπρωξαν να κάνει αυτό που έκανε αλλά και αυτοί θα κριθούν από αλλού όχι από εμένα. Εγλώ εύχομαι να είναι όλος ο κόσμος καλά».

Σχετικά με την κατάσταση της Ασπασίας, η μάνα της είπε: «Οι προσευχές του κόσμου έφεραν την Ασπασία εκεί που έχει έρθει μέχρι τώρα. Να μας λυπηθεί ο Θεός και να χαρίσει σε εκείνη και σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ μία δεύτερη ευκαιρία. Ένα θαύμα.

Η Ασπασία ξύπνησε αλλά δεν εξελίσσεται. Μπορεί να εξελίχθηκε αλλά έπεφτε λόγω λοιμώξεων. Μετά ξαναξύπναγε, προσπαθούσαμε να δούμε, επικοινωνεί, δεν επικοινωνεί. Όταν κατάλαβα ότι εστιάζει και όταν μου χαμογέλασε πήρα ανάσα».

«Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί γιατροί και ήμασταν πολύ τυχεροί. Πραγματικά της φερόντουσαν σαν να ήταν δικό τους παιδί. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που ήταν ανεύθυνοι. Ένας από αυτούς παραλίγο να την σκοτώσει. Υπάρχουν και τέτοιοι. Έφυγε από τον αγώνα της επιβίωσης, ζω-πεθαίνω και μπήκε στον αγώνα αποκατάστασης που είναι μακρύς. Πολύ μακρύς».

Πόσα χειρουργεία έχουν γίνει συνολικά; «Δύο αρχικά για να βγουν οι σφαίρες. Δεν γινόταν να βγουν οι σφαίρες και πριν από μία εβδομάδα έκανε και άλλο»

Πως τα καταφέρνεις; Ποιοι σε στηρίζουν; «Έχουν περάσει 17 μήνες και δεν έχω γυρίσει στο Άργος. Πέθανε ο πατέρας μου σε αυτό το διάστημα και δεν πήγα στην κηδεία του. Βάζεις προτεραιότητες. Ο πατέρας μου ήταν άλλο κεφάλαιο και όσοι με γνωρίζουν ξέρω καλά τι εννοώ. Δεν θέλησα να την αφήσω μόνη της. Κάποιοι θέλησαν να πουν αλλά πράγματα αλλά εγώ είμαι δίπλα της.

Ο κόσμος με έχει βοηθήσει αρκετά μπορώ να πω. Πούλησα και κάποια πράγματα εγώ. Ο άνθρωπος που ήμασταν μαζί από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα συνεχίζει να με στηρίζει.

Όπως καταλαβαίνεται χρειάζονται χρήματα. Και όταν πρόκειται για ένα παιδί 17-18 χρονών σαφέστατα δίνεις το καλύτερο. Έτσι επιλέξαμε να έρθουμε εδώ. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή μας. Η Ασπασία έχει κάνει άλματα: Επικοινωνεί με τα μάτια. Δεν έχει τραχυοστομία κάτι που είναι πολύ σημαντικό και αναπνέει μόνη της. Τρώει από το στόμα αλλά όχι η βασική της σίτιση. Την εκπαιδεύουν όμως. Κάνει προσπάθεια να κινηθεί αλλά δεν μπορεί.

Είναι η Ασπασία που όλοι θυμούνται, έχει μόνο λίγο πιο κοντά μαλλιά. Είναι αναγκαίο να μείνει εδώ επειδή η κατάσταση είναι σοβαρή και χρειάζεται εξειδικευμένες θεραπείες. Δεν μπορεί να πει ακριβώς που πονάει, τι πονάει και πόσο πονάει, ή αν κάτι την ενοχλεί. Μπορεί και κάτι να την εκνευρίζει. Μπορεί να έχει και κάποιες εικόνες. Αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να αντιδράσουν: κλαίνε και σπαράζουν και μαζί με αυτά σπαράζεις και εσύ.

Χρειάζομαι βοήθεια. Ότι χρήματα είχα τελείωσαν. Είναι πολλά τα έξοδα αλλά δεν μπορεί να πάει κάπου αλλού η Ασπασία. Εύχομαι να σηκωθεί όρθια και να βγει από αυτό που περνάει τόσο άδικα. Σίγουρα δεν θα είναι όπως ήταν πριν. Όσο και να μην μου αρέσει δεν θα είναι όπως ήταν πριν. Έχει περάσει φοβερούς πόνους. Τους περνάει όμως με τέτοια αξιοπρέπεια που μόνο κάποιος που βρίσκεται δίπλα της μέρα-νύχτα μπορεί να καταλάβει. Έκλεισε τα 18 της χρόνια μέσα στο ΚΑΤ. Δεν έπρεπε να είναι εκεί. Έπρεπε να κάνει πάρτι με τις φίλες της, να σπουδάσει να κάνει ότι κάνουν τα άλλα παιδιά. Αλλά κάποιος επέλεξε να της το στερήσει αυτό.

Ας βοηθήσουν, αν θέλουν, να τα ξαναβρεί όλα αυτά».

The post Η συγκλονιστική εξομολόγηση της μητέρας της Ασπασίας: «Δεν μπορεί να σηκωθεί, προσευχηθείτε όλοι για το παιδί» [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα