Η Ρεάλ απέκτησε το βλέμμα του Ζιντάν

11:26 4/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Έχει μεγάλη πλάκα πώς υποδέχθηκαν οι εν Ελλάδι φίλοι της Μπαρτσελόνα την ήττα από τη Ρεάλ: «ναι, αλλά πόσο είχε έρθει στον πρώτο γύρο;» «Πόσο είπαμε είναι η διαφορά στη βαθμολογία;» «Έχουμε σημαντικό αγώνα την Τρίτη με την Ατλέτικο για το Τσάμπιονς Λιγκ και φυλάγαμε δυνάμεις». Επιχειρηματολογία made in Greece φυσικά, που δεν θα ακούσεις ποτέ από τους ίδιους τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, που είναι παιχταράδες και ξέρουν να χάνουν όπως ξέρουν και να κερδίζουν. Και επιχειρηματολογία που κάποια συγκεκριμένη ομάδα στην Ελλάδα

μου θυμίζει... Ποια μου θυμίζει να δεις, ποια μου θυμίζει....

Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης

Κέρδισε η Ρεάλ το «classico» και κέρδισε δίκαια, περήφανα και παντελονάτα. Έβαλε το δεύτερο γκολ όταν έμεινε με δέκα παίκτες, την έτρεξε πολύ τη «Μπάρτσα» ειδικά στο τέλος, την νίκησε με εχθρική διαιτησία, με ακυρωθέν γκολ του Μπέιλ που δεν θα ακύρωνε ούτε ο Λουίς Ενρίκε (πρέπει να είναι η πρώτη φορά που ακυρώνεται γκολ επειδή αυτός που αμύνεται είναι κοντός, που μου έλεγε και ο Αλέξης Σπυρόπουλος...) Κέρδισε με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτουνού που «σκοράρει μόνο κόντρα στις μικρές ομάδες» όπως λέγανε κοροϊδευτικά και στην Καταλωνία εδώ και καιρό... Κέρδισε την πιο φορμαρισμένη και την πιο ποιοτική ομάδα της Ευρώπης, το πρώτο φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ, τη Μπαρτσελόνα που είναι κοντά σε ένα ακόμα τρεμπλ.

Κέρδισε η Ρεάλ, διότι ο προπονητής της, ο «νέωπας» της προπονητικής Ζινεντίν Ζιντάν, που είναι πρώτος προπονητής εδώ και λίγες εβδομάδες, έδεσε κόμπο τον πολύ πιο έμπειρο Λουίς Ενρίκε. Και κυρίως, διότι ο «Ζιζού» έκλεισε τα αυτιά στις φωνές και τους ψιθύρους, έβαλε στην άκρη κάθε κουβέντα για το ποιος πρέπει να παίζει «επειδή πρέπει», πόσο κοστίζει ο Χάμες, πόσο γκρινιάζει ο Ίσκο και πόσο στοίχισε ο Ντανίλο και επέλεξε την καλύτερη δυνατή 11άδα για το συγκεκριμένο ματς. Έκανε πλάνο για το ντέρμπι και όχι δημόσιες σχέσεις, ισολογισμούς ή συμψηφισμούς. Με τον «αντι-εμπορικό» και λιγότερο σταρ από κάθε άλλον στην ομάδα Κασεμίρο σαν κλασσικό «εξάρι» πίσω από Κρόος και Μόντριτς και μπροστά από Ράμος και Πέπε να σκουπίζει τα πάντα, με το BBC μπροστά να συνεργάζεται αρμονικά μετά από πολύ – πολύ καιρό, με Καρβαχάλ και Μαρσέλο στα άκρα της άμυνας. Με ηρεμία και ποδοσφαιρική λογική. Με πρέσινγκ και αδιάκοπο τρέξιμο, αλλά όχι με ταμπούρι και «όπου φύγει – φύγει» τη μπάλα. Με προσοχή και σεβασμό στο MSN της Μπάρτσα αλλά όχι με φόβο ή δέος. Κοίταξε στα μάτια ο Ζιντάν τον Ενρίκε, όπως κοίταξε στα μάτια η ομάδα του τη Μπάρτσα. Σαν ίσος προς ίσο, χωρίς να σκέφτεται πόσοι βαθμοί χωρίζουν τις δυο ομάδες ή πόσο είχε έρθει το ματς του πρώτου γύρου. Και την κοίταξε τη Μπαρτσελόνα η Ρεάλ με το βλέμμα που έχει ο Ζιντάν, αυτό το αυστηρό, το «ψαρωτικό», το βλέμμα που σε διαπερνά ολόκληρο, που το είχε σαν παίκτης, το διατηρεί και σαν προπονητής και προσπαθεί να το περάσει και στους παίκτες του.

Παραμένει φυσικά η Μπαρτσελόνα πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα Ισπανίας και το Τσάμπιονς Λιγκ, ουδεμία αντίρρηση. Αλλά έχει να περάσει τον σκόπελο της Ατλέτικο, το «ξύλο» που τους περιμένει από την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, πρέπει να αποδείξει ότι η εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ ήταν μια κακή παρένθεση και όχι η αρχή μιας αγωνιστικής καμπής. Από την άλλη η Ρεάλ, χωρίς το άγχος και το «πρέπει» του πρωταθλητισμού στην Ισπανία, χωρίς την «υποχρέωση» του κυπέλλου, έχει μόνο ένα πράγμα να σκεφτεί και να αφοσιωθεί, με έναν βατό αντίπαλο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και καμιά φορά, οι ομάδες που είναι πιο χαλαρές, που είναι απαλλαγμένες από το κυνήγι πολλαπλών στόχων, που επικεντρώνονται σε ένα πράγμα μόνο και ρίχνουν εκεί όλη τους την ενέργεια και όλη τους την προσοχή, μπορεί από εκεί που δεν το περιμένει κανείς, να φτάσουν πολύ μακριά. Και πολύ ψηλά.

Το κακής ποιότητας χωρατό «σκηνή από τα "Παλλόμενα Πέη" του Φαμπρ», δεν το υιοθετούμε σ' αυτό το site...

The post Η Ρεάλ απέκτησε το βλέμμα του Ζιντάν appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα