Η νέα εποχή του koolnews.gr

Μετά από 18 μήνες ύπαρξης, παρουσίας στο διαδίκτυο, το KoolNews.gr περνά στη νέα του εποχή.

Βρίσκεται εδώ, περισσότερο ζωντανό από ποτέ, προβληματισμένο αλλά και ανάλαφρο, χρήσιμο αλλά και ονειροπόλο.

Όλα για τον αναγνώστη του, αλλά μέσα από την προσωπική πινελιά της συντακτικής του ομάδας. Οι αλλαγές μας είναι ριζικές αλλά ταυτόχρονα καίριες, προσεκτικές και χρήσιμες.

Οι βάσεις έχουν τεθεί και είναι στέρεες. Το αναγνωστικό μας κοινό

καθημερινά αυξάνεται και -μέσα από τη διαδραστική μας επικοινωνία- μας δείχνει το δρόμο: Της προόδου, της αλλαγής, της βελτίωσης.

Βασικό μας τετράπτυχο θα είναι: Θέμα (επιλογή), εικόνα (φωτογραφία και βίντεο), τίτλος (ουσιαστικός και πρωτότυπος χωρίς κλισέ και εντυπωσιασμούς) και φυσικά κείμενο (γραμμένο σε γλώσσα απλή κατανοητή, αλλά ταυτόχρονα πρωτότυπο και ενδιαφέρον).
Μελετώντας, παράλληλα, τις διεθνείς τάσεις στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης καταλήξαμε στο αποτέλεσμα που ήδη βρίσκεται στις οθόνες σας.

Η αλλαγή της εμφάνισής μας συνοδεύεται και από αλλαγή φιλοσοφίας, Στο KoolNews.gr θα βρίσκετε ό,τι περιέχει μία Κυριακάτικη εφημερίδα, αλλά... κάθε μέρα. Θέματα ενδιαφέροντα από την Ελλάδα και τον κόσμο. Αναλύσεις και παρεμβάσεις για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. LifeStyle που αφορά την διασκέδαση στην πόλη, την γευσιγνωσία, την ένδυση, τα ταξίδια και οτιδήποτε θεωρείται σέξι (άνδρες, γυναίκες, αυτοκίνητα, gadgets), όλα είναι εδώ και όλα είναι Kool...News.gr.

Όλα με γνώμονα τον αναγνώστη, ο οποίος -θέλει και έχει ανάγκη- κάτι περισσότερο από ειδήσεις αμάσητες, με το τσουβάλι. Ίδιες παντού, χωρίς επιλογή, χωρίς κρίση, χωρίς τελικά άποψη.

Τον αναγνώστη που έχει ανάγκη από ποιοτική εμφάνιση η οποία αποτελείται από ένα καλογραμμένο και με άποψη κείμενο και φυσικά από «μέσα» που κάνουν την εκάστοτε είδηση διαδραστική.

Σημείο προς σημείο, κομμάτι κομμάτι, χτίσαμε το KoolNews.gr από την αρχή κρατώντας τα στοιχεία που όχι μόνο το κάνουν ξεχωριστό αλλά θα αποτελέσουν και τον σύνδεσμο από το παρόν στην νέα εποχή.

Στο KoolNews.gr θα βρίσκετε ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο που πραγματικά αξίζει να διαβαστούν. Κείμενα γραμμένα με τον δικό μας τρόπο σε θεματολογία που εκτείνεται από τις κοινωνικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις ως το lifestyle της εποχής μας, που έχει να κάνει με την διασκέδαση στην πόλη, το στυλ, τον κινηματογράφο την τέχνη και οτιδήποτε κάνει ο μέσος Έλληνας στον ελεύθερό του χρόνο. Με νέες θεματικές κατηγορίες και πολλές άλλες εκπλήξεις που θα ξεδιπλωθούν βήμα βήμα.

Χωρίς εξαρτήσεις, παρωπίδες και μονομανίες θα γράφονται ή θα επιλέγονται από την παγκόσμια επικαιρότητα πληροφορίες, αναλύσεις, άρθρα, συνεντεύξεις που θα περνούν από την αυστηρή επιλογή της συντακτικής μας ομάδας.

Προφανώς σε έναν ιστότοπο δεν τα διαβάζουν όλοι όλα. Όμως, στόχος είναι να βρίσκουν όλοι πολλά και διαφορετικά θέματα να διαβάσουν. Να τα κρίνουν, να τα αξιολογήσουν και να τα μοιραστούν με τους διαδικτυακούς φίλους και γνωστούς τους. Αυτό είναι η δική σας δουλειά...

Μία από τις βασικές μας επιλογές ήταν και θα είναι οι μεγάλες καθαρές εικόνες με συγκεκριμένο θέμα. Εικόνες που θα συμπληρώνουν το κείμενο, ή ακόμη καλύτερα θα αναγκάζουν το κείμενο να τις συμπληρώνει. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε, ως κλισέ, το χιλιοειπωμένο κινεζικό ρητό, αλλά θα πούμε το εξής:

Σε αντίθεση με το τι επικρατεί σε μεγάλο βαθμό στο ελληνικό διαδίκτυο, πιστεύουμε ακράδαντα πως η εικόνα μιας ανάρτησης δεν είναι συμπληρωματικό στοιχείο, με την έννοια της υποχρέωσης. Μπορεί κατά περίπτωση να είναι όλα τα... γράμματα από το Α έως το Ω.

Ο οδικός μας χάρτης

Ακολουθεί ένας... οδικός χάρτης προκειμένου να σας βοηθήσει να κατανοήσετε κάθε προσθήκη, κάθε αλλαγή, αλλά και να σας δείξει πού θα βρίσκετε τι...

Ως βασικά, επιλέγουμε πλέον τέσσερα θέματα, αντί για δέκα που είχαμε στο rotator μας. Τέσσερα θέματα τα οποία θα έχουν σύντομους και περιεκτικούς τίτλους οι οποίοι θα πλαισιώνονται από ορισμένα bullet points δίνοντας έτσι μία πρώτη ιδέα για το τι θα περιγράφει το κείμενο. Η εικόνα μεγάλη, καθαρή και με... μηνύματα.

Κάτω από το Rotator βρίσκεται το newsfeed στο οποίο θα βρίσκετε θέματα που άπτονται της ειδησεογραφίας και της ενημέρωσης τόσο από την Ελλάδα όσο και από τον κόσμο. Όλα -πλην εξαιρέσεων- θα είναι κείμενα που «έχουν κάτι να πουν» χωρίς να γίνονται θύματα του δήθεν κανόνα πως η διαδικτυακή ειδησεογραφία πρέπει να είναι τηλεγραφική.

Εμβόλιμα στο newsfeed θα βρείτε δύο στήλες.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Θέματα που εμπεριέχουν μία ιστορία. Προσωπικότητες, ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, ίντριγκα και παρασκήνιο. Θέματα που γεννήθηκαν από μία είδηση, αλλά εδώ στο KoolNews.gr αποφασίσαμε την είδηση αυτή να την πάμε μερικά (ίσως και πολλά) βήματα παραπέρα...

ΕΓΡΑΨΑΝ: Η αρθρογραφία θα περιλαμβάνει είτε προσωπικά κείμενα των συντακτών του KoolNews.gr οι οποίοι αισθάνονται την ανάγκη να πουν την άποψή τους για κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, είτε κείμενα αρθρογράφων από άλλα μέσα, έντυπα ή ηλεκτρονικά, σεβόμενοι πάντοτε την πηγή δημοσίευσης.

Από το Newsfeed και κάτω θα βρίσκουμε Αθλητικά, Γεύση, Διασκέδαση, Showbiz, Τεχνολογία, και γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο Lifestyle με βασική μας αρχή τις καθαρές και «δυνατές» εικόνες.

Η καινοτομία του KoolNews.gr άπτεται στην μικρή επιλογή που ονομάζεται «ΡΟΗ» και βρίσκεται στην μπάρα με τις κατηγορίες η οποία μας ακολουθεί όπου κι αν είμαστε. Κάνοντας κλικ σε αυτήν την επιλογή το KoolNews.gr μετατρέπεται άμεσα σε blog με όλες μα όλες τις ειδήσεις να βρίσκονται μπροστά μας με χρονολογική σειρά.

Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος προκειμένου να μην χάνετε καμία εξέλιξη!

The post Η νέα εποχή του koolnews.gr appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα