Η «μυστική» μέτρηση του Μαξίμου έδωσε το χρίσμα στον Σπηλιωτόπουλο για την Αθήνα

Λύση στο γόρδιο δεσμό της υποψηφιότητας για τον Δήμο της Αθήνας έδωσε τελικά ο Πρωθυπουργός, δίνοντας ουσιαστικά το χρίσμα στον πρώην Υπουργό Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος ξεκινά τον αγώνα του με στόχο να αναδειχθεί νικητής σε μια μάχη, η οποία αναμένεται να είναι μέχρι τελικής πτώσεως.

Η απόφαση για τον κ. Σπηλιωτόπουλο ελήφθη τις τελευταίες μέρες. Αρχικά, υπήρξε προσέγγιση με το Μέγαρο Μαξίμου και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου ο κ. Σπηλιωτόπουλος επανέλαβε

στον Πρωθυπουργό τη διακεκηρυγμένη θέλησή του να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων. Με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Σπηλιωτόπουλος μετρήθηκε με ανθυποψηφίους τους κ.κ. Κασιδιάρη, Καμίνη, Σακελλαρίδη και Σοφιανό και σύμφωνα με πληροφορίες του koolnews.gr δεν πήγε καθόλου άσχημα. Σε συγκεκριμένη μέτρηση μάλιστα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εμφανίζεται να παίρνει κεφάλι στις θετικές γνώμες των πολιτών της Αθήνας, ενώ πολύ καλά εξακολουθεί να πηγαίνει και η υποψηφιότητα Κασιδιάρη, την ίδια ώρα που ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης παραμένει ένα σχετικά άγνωστο πρόσωπο για τους Αθηναίους.

Στα υπέρ του κ. Σπηλιωτόπουλου πρέπει να προσμετρηθεί χωρίς αμφιβολία το κεντρογενές και υπερκομματικό προφίλ του, το οποίο μπορεί να του επιτρέψει να διεισδύσει σε κοινά πέραν της Δεξιάς. Πάντως, σημαντικό ρόλο για την επιτυχία του εγχειρήματός του θα παίξει η στελέχωση του συνδυασμού του αλλά και η επιτυχία της υποψηφιότητας του κ. Κακλαμάνη. Ο πρώην Δήμαρχος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο να αποσύρει την υποψηφιότητά του σε περίπτωση ανθυποψηφιότητας του κ. Σπηλιωτόπουλου και ξεκινάει με τη σειρά του τον προεκλογικό αγώνα, με πρώτο στόχο να περάσει στον δεύτερο γύρο, αφήνοντας κατά προτίμηση πίσω του τους υπόλοιπους υποψηφίους από τον Κεντροδεξιό και Δεξιό χώρο.

Πάντως, η επιλογή Σπηλιωτόπουλου εμφανίζεται λίγο έως πολύ ως λύση ανάγκης, μιας και η βασική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη αρνήθηκε την σχετική πρόταση που της έγινε, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα κενό, το οποίο έπρεπε να καλυφθεί παντί τρόπω. Άλλες συζητήσεις δεν ευοδώθηκαν, καθώς βολιδοσκοπήθηκαν Υπουργοί αλλά και κομματικά στελέχη, με αποτέλεσμα ο κ. Σαμαράς να καταλήξει στη λύση του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του φανερώνει και τους άξονες της πολιτικής που σκοπεύει να ακολουθήσει και να τονίσει ενόψει και της αυτοδιοικητικής μάχης. Συγκεκριμένα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα δώσει βάση στην «αισθητική ανύψωση» της πόλης, στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και τέλος στην «τροφοδότηση των δημιουργικών δυνάμεων».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα