«Η μητέρα των μαχών»: Σαμαράς – Τσίπρας αναζητούν «λαμπερά» ονόματα για τις ευρωεκλογές

Πυρετός συσκέψεων επικρατεί στα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών. Και τα δύο κόμματα γνωρίζουν πολύ καλά πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να εξελιχθεί σε αφετηρία ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων κι έτσι έχουν στραμμένο το βλέμμα στην επιλογή των κατάλληλων υποψηφίων που θα τραβήξουν την προσοχή των ψηφοφόρων.

Γι άλλη μία φορά δηλαδή το πρώτο κριτήριο είναι όχι ποιός είναι κατάλληλος για ευρωβουλευτής αλλά το πως και με ποιον τρόπο τα κόμματα θα αλιεύσουν την ψήφο μας.

Όλα

αυτά προκύπτουν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη λίστα στις προσεχείς ευρωεκλογές και να γίνει η εκλογή των υποψηφίων με σταυρό προτίμησης.

Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι η προσπάθεια των κομματικών επιτελείων έχει ως μοναδικό στόχο την επιλογή «λαμπερών» υποψηφίων με μεγάλη δημοτικότητα.

Στη Συγγρού έχουν ξεκινήσει οι συσκέψεις και ο πρωθυπουργός αναζητά τους 42 «γαλάζιους» υποψηφίους που θα του φέρουν τη νίκη και παράλληλα την πολιτική σταθερότητα που επιθυμεί.

Από την άλλη στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να ρίξει στη μάχη πρωτοκλασάτα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ και να μην ανεχθεί τις αρνήσεις που εισέπραξε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επικεφαλής δεν θα υπάρχει στα ψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι θα αναγράφονται με αλφαβητική σειρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα