Η Μέρκελ ψηφίζει «δαγκωτό» Μόντι

Την φανερή στήριξη της στον Μάριο Μόντι έδειξε η Άνγκελα Μέρκελ τονίζοντας πως η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού πρέπει να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Στηρίζω τις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι που έκανε τους οικονομικούς επενδυτές να ανακτήσουν κάπως την εμπιστοσύνη προς την Ιταλία, οπότε είμαι σίγουρη ότι οι Ιταλοί θα ψηφίσουν με τέτοιο τρόπο ώστε η Ιταλία να μείνει στο σωστό δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

Την «προτίμηση» του Βερολίνου στο πρόσωπο του Ιταλού πρωθυπουργού κατέστησε σαφή και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε προειδοποιώντας πως οποιαδήποτε παύση των μεταρρυθμίσεων θα ήταν μια επικίνδυνη εξέλιξη για την Ευρώπη.

Παρόλα αυτά ο κ. Μόντι απέφυγε να αποκαλύψει τα μελλοντικά  πολιτικά του σχέδια αναφέροντας πως όλες οι προσπάθειες του είναι βασισμένες στην παρούσα θητεία του. «Η πολιτική είναι πάνω απ΄ όλα ζήτημα πολιτισμού που συνίσταται στο να δίνει κανείς κατευθύνσεις στις απόψεις των ανθρώπων. Πιστεύω ότι αυτό το έκανα όταν ήμουν καθηγητής, προσπαθώ να το κάνω τώρα , στη σύντομη περίοδο της πρωθυπουργίας μου και είμαι βέβαιος ότι όποια ιδιότητα και να έχω στο μέλλον, θα συνεχίσω να το κάνω» ειπε στο δίκτυο RAI της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

Ωστόσο αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα των βρετανικών Financial Times το οποίο αναφέρει ότι ο κ. Μόντι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις κεντρώες παρατάξεις της ιταλικής πολιτικής σκηνής και σκέφτεται σοβαρά να κατέβει ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές. Προς την κατεύθυνση αυτή φαίνεται ότι τον ωθούν τόσο η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία όσο και οι Ιταλοί μεγιστάνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα